Όταν πρωτοβγήκε το Samsung Galaxy Note 5 η πλειοψηφία του κόσμου ενθουσιάστηκε με τις επιδόσεις της συσκευής, έως ότου εμφανίστηκε το φιάσκο ονόματι S-pengate.

s-pen-galaxy-note-5-wrong

Το S-pengate είναι ένα σχεδιαστικό σφάλμα της Samsung το οποίο αν κάποιος έβαζε το S-Pen στο Note 5 ανάποδα αυτό “σφήνωνε” και για να το αφαιρέσει κανείς μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην συσκευή. Με το Spengate δημιουργήθηκε πολύ μεγάλος ντόρος κάπου εκεί στο τέλος του καλοκαιριού που ξεκίνησαν οι πρώτες αναφορές με την  ίδια την εταιρία να αναγκάζεται να στείλει ειδικές οδηγίες στα κατά τόπους εξειδικευμένα Service της για την ασφαλή αποκόλληση του S-Pen από την συσκευή. Θυμηθείτε εδώ το σχετικό άρθρο του Techmaniacs καθώς και στο παρακάτω βίντεο το παραπάνω σφάλμα της Samsung.

Δυστυχώς όσοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν μόνοι τους το S-Pen από την συσκευή τους προκάλεσαν μόνιμη βλάβη στην πανάκριβη ναυαρχίδα της Samsung καθιστώντας έτσι το S-Pen ένα απλό “ραβδάκι” που δεν κάνει τα “μαγικά” ενός λειτουργικού S-Pen.

Τέλος με τα κακά νέα όμως, καθώς στις νεότερες παρτίδες του Note 5, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, η Samsung διόρθωσε το δικό της σχεδιαστικό σφάλμα με έναν “fail-safe” μηχανισμό ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να αφαιρέσει με ασφάλεια το S-Pen αν το τοποθετήσει κατά λάθος ανάποδα.

note 5 spen failure fix

Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η εν λόγω αναβάθμιση έγινε ανεπίσημα καθώς η Samsung δεν παραδέχτηκε ποτέ επίσημα το σχεδιαστικό της λάθος και ως εκ τούτου δεν ανέλαβε ποτέ να καλύψει εντός εγγύησης πιθανές βλάβες που προκλήθηκαν από αυτό.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροNetflix: Πλέον θα εμποδίζει το Proxy Streaming!
Επόμενο άρθροDragon Ball: Project Fusion – RPG για το 3DS; Και όμως!
Γεια σας Tech-μανιακοί! Είμαι ο Κώστας και όταν ασχολούμαι με την τεχνολογία είμαι καλά! Είμαι τεχνικός δικτύων και η μεγάλη μου αγάπη είναι η mobile τεχνολογία! Η φανατική μου ενασχόληση με τα Smartphones ξεκίνησε to 2007 με ένα Sony Ericsson P900 και εκ τότε δεν ξεκόλλησα από την οθόνη αφής μου...!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ