Με features όπως το dual aperture, το super slow motion και ως τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος, το Galaxy S10, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα πολύ δυνατό καμεροκινητό. Η Samsung, στην πράξη, πρωτοστατούσε στο χώρο της φωτογραφίας για πολλά χρόνια, ωστόσο πως φτάσαμε στο σήμερα; Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν από δυο δεκαετίες, όταν παρουσίασε το πρώτο της camera smartphone το 2000. Η Samsung δημοσιεύει σήμερα ένα infographic, το οποίο προσφέρει μια γρήγορη ματιά στα προηγούμενα 19 χρόνια και στην πρόοδο που έκανε με τις κάμερες των smartphones της.

Το γράφημα ξεκινάει με το πρώτο καμεροκινητό της Samsung, το SCH-V200. Έχοντας κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2000, η συσκευή ερχόταν εξοπλισμένη με 0.35MP κάμερα και σου επέτρεπε να αποθηκεύσεις ως και 20 φωτογραφίες, αν και δεν μπορούσες να τις δεις στη συσκευή. Λίγα χρόνια μετά, η Samsung λανσάρισε το πρώτο τηλέφωνό της με το οποίο μπορούσες να προβείς στη λήψη selfie φωτογραφιών. Το SCH-X590, αυτή ήταν η ονομασία του τότε, αποτελούσε ένα flip phone με μια κάμερα ενσωματωμένη στο μεντεσέ. Επρόκειτο για μια περιστρεφόμενη κάμερα, που επέτρεπε τους χρήστες να προβούν στη λήψη φωτογραφιών από το μπροστινό και πίσω μέρος. Η Samsung εισήγαγε μια παρόμοια τεχνολογία περιστρεφόμενης κάμερας, στο Galaxy A80.

Από τότε, η Samsung μετέβη σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ smartphone συσκευών. Το  SCH–V420 από το 2003, διέθετε ένα εξολοκλήρου νέο μεντεσέ, που επέτρεπε την οθόνη να περιστραφεί σε landscape προσανατολισμό. Μπορούσες δηλαδή να προβείς στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από διαφορετικές γωνίες, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς. Δυο χρόνια μετά, η Samsung διέθεσε το πρώτο 7MP κάμερα smartphone στον κόσμο. Είναι γεγονός, ότι το SCH-V770, ήταν άκρως επαναστατικό από πολλές απόψεις. Είχε φακούς wide angle και telephoto και διέθετε 3χ opticam zoom, 5x digital zoom και φυσικά, δεν απουσίαζε και το autofocus.

Και τέλος, το 2010, ύστερα από μια δεκαετία καινοτομιών, η Samsung προέβη στην επίσημη διάθεση του πρώτου Galaxy S smartphone της. Εξοπλισμένο με μια κύρια κάμερα των 5MP, που υποστήριζε πλήθος photo modes, όπως τα Panorama, Stop Motion και Cartoon Shot, το Galaxy S άνοιξε το δρόμο για πλήθος νέων καινοτομιών στις κάμερες των συσκευών. Μάλιστα, η οθόνη αφής  του, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αλληλεπιδρά με τα smartphones του.  Και από τότε, ακολούθησαν πολλά νέα features. Το Galaxy S3 το 2012, εισήγαγε το  Burst Shot mode, το οποίο μπορούσε να προβεί στη λήψη 20 συνεχόμενων φωτογραφιών με μια 8MP κάμερα. Ύστερα ήρθε το Galaxy S4 Zoom με 16MP κάμερα και 10x optical zoom. Στη συνέχεια, είδαμε το Galaxy S5, με το πιο γρήγορο autofocus (0.3 δευτερόλεπτα) και real time HDR. Το Galaxy S7 το 2016 εισήγαγε το Dual Pixel autofocus system και πιο ευρύ διάφραγμα, λαμβάνοντας ακόμη πιο φωτεινές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.  Το Galaxy Note 8 είχε την τύχη να αποτελέσει να αποτελέσει το πρώτο smartphone της Samsung με διπλή κάμερα πίσω, ενώ ερχόταν και με features όπως  optical image stabilisation.

Ύστερα από μερικά χρόνια και χωρίς σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία της κάμερας, είδαμε το Galaxy S10, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα καμεροκινητά που μπορείς να αγοράσεις.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το infographic. Αν δεν μπορέσετε να το δείτε λόγω μεγάλης ανάλυσης, δείτε το εδώ στην πηγή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.