Η Samsung παρέμεινε στη κορυφή της smartphone αγοράς κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, η Samsung κατάφερε να διαθέσει 78.2 εκατομμύρια συσκευές, αύξηση 2.5% σε σχέση με τις 76.3 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2019. Το μερίδιο αγοράς της παραμένει στο 21% όπως και όλο το χρόνο. Η επιτυχία της βασίζεται κυρίως στη σειρά galaxy A που εστιάζει στη φωτογραφία και στη μεγάλη αυτονομία.
Η Huawei, παρά το ban έχει καταφέρει να διαθέσει 66.8 εκατομμύρια smartphones το ίδιο τρίμηνο. Πρόκειται για αύξηση 28% χρόνο με το χρόνο και κατά 18% υψηλότερα από τον αριθμό των συσκευών που διέθεσε κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου. Το μερίδιό της διαμορφώνεται στο 18%, αύξηση κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από πέρυσι.
Στη τρίτη θέση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, βρέθηκε η Apple, με 44.8 εκατομμύρια iPhones, πτωτικά κατά 4.5% από τις 46.9 εκατομμύρια συσκευές που διέθεσε το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η Xiaomi και η Vivo ακολουθούν με μερίδιο 8% και 31.7 εκατομμύρια smartphones η πρώτη και 31.3 η δεύτερη. Τέλος μια άλλη κινεζική εταιρεία είδε σημαντική ανάπτυξη και δεν είναι άλλη από την Realme. Κατάφερε να πουλήσει 10.2 εκατομμύρια smartphones από 1.2 το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

