Μαζί με το Galaxy S8 ανακοινώθηκαν το νέο GearVR και η νέα Gear 360 κάμερα. Έτσι θα μπορούμε να τραβάμε αλλά και να βλέπουμε τα 360 βίντεο και φωτογραφίες.

GearVR

Στην ουσία έχουμε το ίδιο headset με το προηγούμενο, με την διαφορά πως αυτό έχει σχεδιαστεί για να χωράει το Galaxy S8 και Galaxy S8+. Η νέα ultra wide οθόνη των συσκευών θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης, αφού θα μεγαλώνει το οπτικό πεδίο, δεξιά και αριστερά. Οι συσκευές έρχονται άλλωστε με πανίσχυρές GPUs, λόγω των Snapdragon 835 και Exynos 8895.

Ένα πρόσθετο στο GearVR είναι το χειριστήριο αναγνώρισης κίνησης, που είναι βασισμένο στον Daydream Controller της Google.

Το χειριστήριο κάνει τα VR Games πιο immersive και μας επιτρέπει να αλληλεπιδράσουμε με τους περιβάλλοντες μας. Ο χειρισμός με αφή υπάρχει ακόμα στο GearVR, όπως ήταν. Η συσκευή είναι συμβατή με Galaxy S συσκευές, από το S6 και μετά.

Αν θέλετε να αγοράσετε ξεχωριστά το χειριστήριο, θα σας κοστίσει $40 και είναι συμβατό με παλιότρα GearVR headsets.

Αν και τα Galaxy S8 και S8+ έχουν το hardware για το Google Daydream δεν το υποστηρίζουν ακόμα. Ας ελπίσουμε πως η Samsung θα αλλάξει γνώμη.

Gear 360

Αν και η κάμερα δεν είναι ακόμα VR, προσφέρει σφαιρικές-πανοραμικές λήψεις, ώστε να χρησιμοποιηθούν και στο GearVR. Το Gear 360 είναι βασισμένο στον προκάτοχό του, προσφέροντας όμως καλύτερη ποιότητα και λήψη περισσότερου περιεχομένου.

Αρχικά τραβάει 4Κ βίντεο, που είναι από μόνο που μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η ανάλυση είναι βασικό συστατικό καλών 360° λήψεων, αφού προσφέρει καλύτερη ποιότητα στην εικόνα. Φυσικά η ποιότητα είναι κατώτερη μιας 4Κ οθόνης, αφού το οπτικό πεδίο είναι 360 μοίρες και όχι 75 μοίρες, που είναι το τυπικό μιας κανονικής λήψης.

Με το Gear 360 μπορούμε να streamάρουμε στο YouTube σε ποιότητα 2Κ, οπότε οι φίλοι μας μπορούν να νιώθουν ότι είναι στην παρέα, ακόμα και όταν δεν είναι. Τα πάντα γίνονται μέσω της εφαρμογή στο κινητό μας, οπότε δεν ξέρουμε αν θα είναι διαθέσιμη λειτουργία σε συσκευές πέρα των Galaxy S8.

Η νέα Gear 360 κάμερα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, ενώ θα λειτουργεί και με εξωτερική τροφοδοσία, κάνοντάς την ιδανική για κάλυψη εκδηλώσεων. Τα πόδια που στήριζαν την κάμερα δεν είναι πλέον εκεί, οπότε θα στηρίζεται στην κυλινδρική βάση της συσκευής.

Το Gear 360 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017 με τιμή στα €350.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.