Η Samsung μόλις ανακοίνωσε το νέο της smartwatch, το Gear Sport.

Το νέο ρολόι έχει λεπτό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Η οθόνη του είναι στρογγυλή στις 1.2 ίντσες, τεχνολογίας Super AMOLED, με βελτιωμένο interface. Το νέο έξυπνο ρολόι έχει επικεντρωθεί στις ανάγκες των αθλητών και των αθλητικών ατόμων, ώστε να κάνει την ζωή τους ευκολότερη, ενώ κάνουν καταγραφή της δραστηριότητάς τους.

Το Gear Sport είναι εξοπλισμένο με ότι χρειάζεται για να καταγράφει τις δραστηριότητές μας, ενώ είναι ανθεκτικό σε κραδασμούς, με πιστοποίηση MIL-STD-810G. Όμως έχει δοθεί πολύ βάση στις ανάγκες των κολυμβητών, αφού είναι αδιάβροχο μέχρι και 50 ατμόσφαιρες. Μαζί του θα βρούμε και την εφαρμογή Speedo On, που μας επιτρέπει να καταγράφουμε lap times, είδος κολύμβησης και πολλά άλλα. Γενικότερα είναι ότι πρέπει για κολυμβητές.

Το Gear Sport έχει επίσης και αισθητήρα καρδιακών παλμών σε πραγματικό χρόνο, που μετράει συνεχώς τους καρδιακούς μας παλμούς, ασχέτως αν γυμναζόμαστε ή ξεκουραζόμαστε. Φυσικά έχουμε και GPS, ώστε να καταγράφουμε τις διαδρομές μας και τις αποστάσεις που διανύουμε με ακρίβεια.

Μαζί με το ρολόι θα έχουμε και πρόσβαση στις εφαρμογές του Under Armour, που περιλαμβάνει apps όπως τα UA Record, MyFitnessPal, MapMyRun και Endomondo. Επίσης το Spotify θα αναγνωρίζει πότε αθλούμαστε και θα βάζει τις κατάλληλες λίστες τραγουδιών που προτιμούμε εκείνη την στιγμή. Τέλος το smartwatch διαθέτει αναγνώριση δραστηριότητας, οπότε θα ξεχωρίζει πότε περπατάμε, κολυμπάμε, κάνουμε ποδήλατο ή κάνουμε κάποια άλλη δραστηριότητα. Έτσι θα καταγράφει την δραστηριότητά μας με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το νέο gadget της Samsung, είναι μέρος του IoT smart home, που σημαίνε πως θα μπορούμε να ελέγξουμε το Samsung ψυγείο μας ή το Samsung κλιματιστικό μας, μέσω του ρολογιού. Διαθέτει δυνατότητα για ασύρματες πληρωμές μέσω του Samsung Pay, αφού διαθέτει NFC.

Το Gear Sport θα κυκλοφόρησε σε μπλε και μαύρο, ενώ θα επιτρέπει στον χρήστη να διαλέξει ανάμεσα σε όποιο 20mm λουράκι θέλει. Η τιμή του μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη, όμως σύντομα θα έχουμε νεότερα.

  • Display: 1.2-inch Super AMOLED circular screen at 320 x 320 resolution
  • Processor: Dual-core 1.0 GHz CPU
  • RAM: 786 MB
  • Storage: 4 GB
  • Battery: 300 mAh
  • Dimensions: 42.9 x 44.6  x 11.6 mm, 50 g (without band)
  • OS: Samsung Tizen

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.