Συγκρίναμε το Samsung Galaxy Note 20 Ultra με το μικρό του αδερφάκι και τον πρώην ηγέτη της εταιρείας, το Samsung Galaxy S20 Ultra. Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία ακόμα σύγκριση και να δούμε τι έμαθε η κατασκευάστρια από τα λάθη της στο Samsung Galaxy Fold και πόσο βελτιωμένο είναι το Samsung Galaxy Z Fold 2.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η εταιρεία στο Samsung Galaxy Z Fold 2 είναι η αύξηση του μεγέθους των οθονών. Η εξωτερική οθόνη εκτοξεύθηκε στις 6,23 ίντσες από τις ταπεινές 4,6 ίντσες του προηγούμενου foldable smartphone. Επιπλέον, η εσωτερική οθόνη μεγάλωσε κατά 0,3 ίντσες φτάνοντας πλέον τις 7,6 ίντσες. Το notch έφυγε και τη θέση του πήρε ένα μικρό punch hole, και ο ρυθμός ανανέωσης ανέβηκε στα 120Hz.

Εσωτερικά έχουμε ελάχιστες αλλά σημαντικές αλλαγές, γιατί απλά αλλάζουμε γενιά. Το Samsung Galaxy Z Fold 2 έχει τον νέο Snapdragon 865+ που αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση από τον Snapdragon 855. Η RAM παραμένει στα 12GB, ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 256GB και αναμένεται έκδοση με 512GB, και η μπαταρία από τα 4.235mAh αυξήθηκε στα 4.500mAh με μικρές αλλαγές στη φόρτιση – 25W ενσύρματη/11W ασύρματη/9W αντίστροφή έναντι 15W ενσύρματη/15W ασύρματη/9W αντίστροφή.

Στις κάμερες το σύστημα παραμένει τριπλό με 12MP (wide) + 12 (telephoto) + 12 MP (ultra wide). Απλώς το Galaxy Fold έχει 16MP ultra wide και δυναμικό διάφραγμα στην ευρυγώνια. Η selfie έγιναν δύο, αντί για τη 10MP εσωτερική, η εταιρεία έβαλε στο Samsung Galaxy Z Fold 2 μία εσωτερική και μία εξωτερική στα 10MP.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων παραμένει πλευρικός, έχουμε υποστήριξη για DeX, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Samsung Galaxy Z Fold 2 έχει ενισχυμένο μεντεσέ και αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του – κάτι που θα το δούμε μετά τα πρώτα αποτελέσματα των bend tests. Τέλος, η εταιρεία έβαλε υποστήριξη για το εντυπωσιακό Flex Mode που έχει το Galaxy Z Flip.

Έφτασε η μεγάλη στιγμή, τιμές! Δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα κοστίζει το Samsung Galaxy Z Fold 2, αλλά περιμένουμε η τιμή του να είναι ίδια με του Galaxy Fold ή να κοστίζει λιγότερο. Το Galaxy Fold ήταν στα 1.980 δολάρια με μία έκδοση στα 512GB. Άρα, παίζουν πολλά… Μπορεί η μικρή έκδοση να κάνει τόσο είτε η Samsung να διατηρήσει την τιμή της μεγάλης σταθερή για να προσφέρει τη μικρή των 256GB ως μία φθηνή επιλογή.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις σήμερα foldable, αξίζει να επενδύσεις στο Samsung Galaxy Z Fold 2, αντί για το Galaxy Fold. Έχει καλύτερα specs, βελτιωμένο design, και πιο ισχυρή κατασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.