Οθόνη

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι φυσικά η αναδιπλούμενη οθόνη, που η εταιρία ονομάζει Infinity Flex. Το πάνελ είναι plastic OLED, με ένα πολύ λεπτό στρώμα εύκαμπτου γυαλιού, το οποίο με την σειρά του προστατεύεται από πλαστικό φιλμ. Αυτό το φιλμ δεν αφαιρείτε χωρίς να καταστρέψει την οθόνη εντελώς, ενώ όπως είπαμε γρατζουνίζεται αρκετά εύκολα. Από την άλλη, αυτό το setup είναι που δίνει καλύτερη αίσθηση κατά την αφή, αφού η οθόνη δεν είναι τόσο μαλακή όσο στις υπόλοιπες αναδιπλούμενες συσκευές που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Στο μόνο σημείο που νιώθουμε “περίεργη” την αφή, είναι εκεί που διπλώνει η οθόνη αφού η ελαφριά τσάκιση είναι αισθητή όταν περνάμε το δάχτυλό μας από πάνω. Αυτό βέβαια είναι κοινό γνώρισμα όλων των αναδιπλούμενων συσκευών και δεν υπάρχει κάποια λύση στην παρούσα φάση, οπότε δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για αυτό.

Στην ουσία, το πάνελ είναι στις 6.7 ίντσες και το γεγονός πως είναι αναδιπλούμενο, μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Είναι εκπληκτικό το πως μια συσκευή με οθόνη 6.7 ιντσών διπλώνει σε κάτι τόσο μικρό. Η οθόνη έχει σχεδόν όλα τα πρωτερίματα των νέων οθονών της εταιρίας, με την χρωματική αναπαράσταση να είναι σε άριστα επίπεδα και φυσικά οι γωνίες θέασης να είναι εξαιρετικές.

Η οθόνη έχει αναλογίες 22:9, κάτι που δεν την κάνει ιδανική για προβολή βίντεο στην συσκευή, αφού να θέλουμε να καλύψουμε όλη την οθόνη με το περιεχόμενό μας, θα χάσουμε μεγάλο μέρος από το πάνω και κάτω μέρος του βίντεο (αν είναι 16:9), αλλιώς θα πρέπει να υποστούμε τις μεγάλες μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά. Όμως σε χρήση social media και web browsing, έχουμε πολύ μεγαλύτερο χώρο για περισσότερο περιεχόμενο!

Γενικότερα πρόκειται για μια πολύ καλή οθόνη, που όμως σε εξωτερικούς χώρους δεν έχει τόσο υψηλή φωτεινότητα, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Όμως αυτοί είναι οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε πρώτοι την νέα τεχνολογία στα χέρια μας.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου έχει πολύ καλή παράδοση και το Galaxy Z Flip δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι έχουμε μονοφωνικό ηχείο, που όμως παράγει αρκετά καλή ένταση και ποιοτικό ήχο σε όλο το εύρος τους, πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τα μπάσα είναι πολύ ποιοτικά, με τις δονήσεις να είναι αισθητές στο σώμα της συσκευής, χωρίς να έχουμε τριξίματα και παραμόρφωση. Οι ψιλές είναι επίσης σε πολύ καλά επίπεδα, χωρίς να είναι τσιριχτές, ενώ οι μεσαίες είναι πλούσιες, προσθέτοντας όγκο σε ότι και αν ακούμε.

Δυστυχώς η συσκευή δεν διαθέτει jack για τα ακουστικά, οπότε θα χρειαστείτε αντάπτορα για την χρήση τους. Από τα ακουστικά έχουμε ένα αρκετά καλό DAC για smartphone, που παράγει καλή ένταση και αρκετά ποιοτικό ήχο.

Κάμερα

Το Samsung Galaxy Z Flip έρχεται με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του, που αποτελείται από έναν αισθητήρα 12MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8 (με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας OIS( και έναν αισθητήρα 12MP πίσω από υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.4. Η εμπρόσθια κάμερα βρίσκεται σε punch hole στο πάνω μέρος της οθόνης και είναι 12MP αισθητήρας με φακό διαφράγματος f/2.4.

Η βασική κάμερα είναι πάρα πολύ καλή σε καλές συνθήκες φωτισμού, με το HDR να δουλεύει άριστα, φωτίζοντας τις σκιές σωστά και προσφέροντας τη ζωντάνια που απαιτείται. Έτσι έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα, με ρεαλιστικά και ζωντανά χρώματα, που ταυτόχρονα έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Αυτό που είναι μας άρεσε είναι το φυσικό βάθος πεδίου, που κάνει την κάμερα ικανή για πολύ ωραία πορτρέτα, χωρίς την ανάγκη του live focus, που κάνει το bokeh ψηφιακά και κάποιες φορές μπορεί να αποτύχει.

Ο υπερευρυγώνιος έχει τον αισθητήρα των 12MP, που είναι αρκετός για να προσφέρει καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Εδώ έχουμε παρόμοιες επιδόσεις με τον βασικό αισθητήρα, με όμορφα χρώματα και καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Οι φωτογραφίες έχουν πολύ καλό δυναμικό εύρος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το Galaxy Z Flip εποφελείται και από την νέα εφαρμογή κάμερας της Samsung, που φέρνει μερικές νέες λειτουργίες, όπως το Single Take, το Night Hyperlapse και το νέο βελτιωμένο Night mode.

Μιλώντας για night mode, οι επιδόσεις του Galaxy Z Flip δεν είναι οι καλύτερες σε χαμηλό φωτισμό, καθώς έχουμε υψηλά επίπεδα θορύβου όσο ανεβαίνει το ISO. Η κάμερα δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να τραβήξει φωτογραφίες με μεγάλη έκθεση και αυτό στοιχίζει σε ποιότητα, λεπτομέρεια και δυναμικό εύρος. Ο θόρυβος είναι σε τέτοια επίπεδα, που όταν κάνουμε crop η φωτογραφία χάνει την λεπτομέρεια της και αρχίζει να θυμίζει πιο πολύ ζωγραφικό πίνακα, παρά φωτογραφία.Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 10MP, με το διάφραγμα να είναι f/2.4. Αυτό σημαίνει πως σε χαμηλό φωτισμό δεν έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, λόγω του πιο κλειστού διαφράγματος. Έτσι καλό είναι να κλείνουμε την συσκευή και να τραβάμε την φωτογραφία με την πίσω κάμερα, κάνοντας χρήση της εξωτερικής οθόνης για να υπολογίσουμε περίπου το κάδρο μας.

Στο κομμάτι του βίντεο μπορούμε να τραβήξουμε 4Κ βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο από όλες τις κάμερες της συσκευής, ενώ η εστίαση είναι άριστη και ταχύτατη, χάρη στο Dual Pixel Autofocus. Τα βίντεο από τις κάμερες της συσκευής έρχονται με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και με τρομερή σταθεροποίηση, ενώ η κίνηση είναι πάρα πολύ ομαλή.

Στο σύνολο το Samsung Galaxy Z Flip δεν είναι τόσο επιθετικό στο κομμάτι της κάμερας, όμως είναι αρκετά ικανό για καθημερινή χρήση. Στα  €1599 όμως θα θέλαμε καλύτερες επιδόσεις στο τμήμα της φωτογραφίας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σχεδιασμός
10
Οθόνη
9
Ήχος
8.5
Κάμερα
8.5
Επιδόσεις
9
Τιμή
8.5
Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο διάδοχος, του πιο δημοφιλούς οικονομικού smartphone στον κόσμο
Επόμενο άρθροΔες πόσο πιο γρήγορο είναι το iPhone 11 Pro Max από ένα iPhone 6S – (video)
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
H Samsung ανακοίνωσε το Samsung Galaxy Z Flip πριν λίγες μέρες και πλέον είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας! Είναι η δεύτερη συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη της εταιρίας και έρχεται στην Ελλάδα στην τιμή των €1599. Την συσκευή μας παραχώρησε ο Γερμανός για τις...samsung-galaxy-z-flip-review-mikro-megethos-me-terastia-othoni

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.