S-Pen

Αυτό που κάνει την συσκευή να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό,είναι το S-Pen. Αυτή τη φορά είναι πιο μεγάλο από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής, καθώς και πιο παχύ, ώστε να είναι πιο άνετο στο κράτημα, αλλά και πιο δύσκολο να χαθεί, αφού δεν μπαίνει μέσα στην συσκευή όπως αυτό της σειράς Galaxy Note.

Ανατομικά το S-Pen είναι σαφέστατα πιο βολικό, αφού έχει καλύτερο κράτημα, που θυμίζει κανονικό στυλό. Έτσι είναι πιο πρακτικό, αφού επιτρέπει πιο σταθερές κινήσεις.

Το S-Pen φορτίζει όταν το ακουμπάμε στην μικρή εσοχή που έχει στο πίσω μέρος του tablet, ενώ η φόρτισή σου γίνεται ταχύτατα. Εκεί, μένει σταθερό με μαγνήτες, που το κρατάνε σταθερό, όχι όμως αρκετά για να παραμένει κολλημένο όταν το βάζουμε σε τσάντα ή σε μη ομαλές επιφάνειες.

Επιδόσεις

Οι επιδόσεις είναι ένας τομέας που το Galaxy Tab S6 τα πηγαίνει εξαιρετικά, αφού στο εσωτερικό του θα βρούμε τον Snapdragon 855μ, μαζί με 6GB μνήμης RAM. Αυτό το chipset είναι το ισχυρότερο που έχει διαθέσει η Qualcomm, εκτός του Snapdragon 855+, που είναι ελάχιστα υπερχρονισμένος.

Με αυτό το στήσιμο η συσκευή παρέχει ασυναγώνιστες επιδόσεις, που δύσκολα θα βρούμε σε άλλο Android tablet. Άλλωστε, στο κομμάτι των επιδόσεων, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με τα smartphones του 2019.

Τις άριστες επιδόσεις επιβεβαιώνουν και τα benchmarks, που η συσκευή πέτυχε ορισμένα από τα δυνατότερα σκορ που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Με αυτές τις επιδόσεις θα μπορέσετε να τρέξετε κυριολεκτικά τα πάντα, από βαριά παιχνίδια μέχρι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο. Και αφού αναφέραμε τα παιχνίδια, να πούμε πως οι επιδόσεις σε συνδυασμό με την άριστη οθόνη των 10.5 ιντσών, κάνουν το gaming απόλαυση.

Αυτονομία

Η Samsung κατάφερε να προσφέρει μεγάλη μπαταρία 7040mAh σε τόσο μικρό σώμα, που στα χαρτιά φαίνεται αρκετή για να βγάλει τον χρήστη από το άγχος της φόρτισης. Η συσκευή μπορεί να δώσει αρκετές ώρες χρήσης, τόσο σε gaming όσο και σε εφαρμογές, όπως browsing και social media.

Όμως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, αφού το Galaxy Tab S6 παραμένει ενεργό ακόμα και όταν ο χρήστης δεν το χειρίζεται, με αποτέλεσμα η αυτονομία να μην πέφτει όταν η συσκευή είναι σε χρήση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συσκευή να μην βγάζει πάνω από δύο μέρες και αυτό με ήρεμη χρήση, μένοντας πρακτικά στους χρόνους ενός smartphone με πολύ μικρότερη μπαταρία. Αυτό για εμάς παραμένει ανεξήγητο και πραγματικά ελπίζουμε να διορθωθεί με ένα μελλοντικό update, αν και δεν θα κρατούσαμε την ανάσα μας μέχρι να έρθει.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy Tab S6 είναι ένα πολύ όμορφο και πολύ δυνατό tablet σε όλους τους τομείς. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κάνουν ακριβό.

Συγκεκριμένα έχουμε την άριστη ποιότητα κατασκευής, την κορυφαία οθόνη, επικό ήχο και πολύ δυνατές επιδόσεις. Σαν άμεσο ανταγωνιστή του βλέπουμε μόνο κάποιο iPad Pro. Μάλιστα αν χρειάζεστε το S-Pen, το Tab S6 είναι μονόδρομος.

Αν αλλάζαμε κάτι θα ήταν φυσικά η αυτονομία και ίσως η κάμερα, καθώς σε αυτά τα χρήματα οι απαιτήσεις μας μεγαλώνουν. Μπορεί να μην τραβάμε φωτογραφίες με το tablet μας, όμως δεν θα λέγαμε ποτέ όχι στο να έχουμε την επιλογή να το κάνουμε, ειδικά όταν έχουμε δώσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Όπως και να έχει το Galaxy Tab S6 είναι ένα κορυφαίο tablet που πραγματικά χαρήκαμε την περίοδο τις εβδομάδες των δοκιμών. Τώρα που έχει επιστρέψει πάλι στην Samsung, θα λέγαμε πως μας λείπει ήδη και η απουσία του θα είναι πιο αισθητή στα επόμενα ταξίδια μας, που η απίστευτη φορητότητά του το κάνουν άριστο εργαλείο εργασίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.