Την περασμένη εβδομάδα το Bluetooth SIG (Special Interest Group) δημοσίευσε τα τελικά χαρακτηριστικά του Bluetooth 5, που θα είναι και η νέα έκδοση του δημοφιλούς πρότυπου επικοινωνίας. Με το νέο πρότυπο η εμβέλειά του θα αυξηθεί δραματικά, αφού τετραπλασιάζεται σε σχέση με το Bluetooth 4.2 που έχουμε τώρα. Το νέο πρότυπο είναι επίσης πιο σταθερό, πιο ασφαλές, θα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια και θα είναι 2 φορές ταχύτερο.

Σύμφωνα με το Bluetooth SIG, η νέα τεχνολογία θα ενσωματωθεί στα επόμενα wearables, στην βιομηχανία, σε οικιακούς αυτοματισμούς και σε εταιρικές αγορές. Προϊόντα με Bluetooth 5 αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δύο μήνες το λιγότερο και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαίωσαν πως το Galaxy S8 είναι πιθανότατα η πρώτη συσκευή που θα έχει Bluetooth 5.

Κάτι τέτοιο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αφού το BT5 θα είναι πλέον mainstream στις επόμενες ναυαρχίδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.