Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge τα οποία φέρνουν κάποιες καινοτομίες που δεν είχαν διαρρεύσει μέχρι την επίσημη παρουσίαση τους. Κάποιες από αυτές είναι το ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης και η κάμερα τεχνολογίας dual pixel της οποίας είδαμε μερικά εντυπωσιακά πρώτα δείγματα χθες το βράδυ. Βέβαια η εταιρία μας εξέπληξε ευχάριστα και στο software-ικό κομμάτι καθώς, εκτός του ελαφρύτερου touchwiz που αναμέναμε,  έχουμε και ένα νέο feature το οποίο μας προειδοποιεί για spam εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα.

galaxys7 automatically flag spams

Πως γίνεται αυτό; Η Samsung συνεργάζεται με την εταιρία Whitepages η οποία είναι εταιρία αμερικανικών συμφερόντων και ασχολείται με αυτόν ακριβώς τον τομέα, την ανίχνευση ενοχλητικών διαφημίσεων ή παραπλανητικών κλήσεων και μηνυμάτων SMS.

Η εφαρμογή πρακτικά λειτουργεί με την βοήθεια των χρηστών των νέων Galaxy S7 & S7 Edge καθώς και με την ήδη υπάρχουσα database γνώσεων πάνω στον τομέα της Whitepages. Από την στιγμή λοιπόν που ο εκάστοτε πάροχος μας παρέχει αναγνώριση του αριθμού του καλούντος η συσκευή αναγνωρίζει τον αριθμό και τον επισημαίνει με ένα “κόκκινο Χ” ή με ένα “πράσινο τικ” όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο. Φυσικά ο χρήστης του Galaxy S7 ή του Galaxy S7 Edge μπορεί να αναφέρει κάποιον αριθμό καλούντος ή κάποιον αριθμό από τον οποίο έλαβε κάποιο SMS που θεωρεί κακόβουλο-ενοχλητικό και να το κατατάξει στην σχετική κατηγορία(βλ. βίντεο).

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω των αναφορών των χρηστών, οπότε λογικά, θα χρειαστεί τον χρόνο της ώστε να είναι πρακτικά λειτουργική είναι αναμφίβολα όμως ένα βήμα για καθημερινότητα με λιγότερες κλήσεις και μηνύματα από τους λεγόμενους και “Cold callers”.

Αξίζει να αναφερθεί πως η υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιταλία , Μεξικό, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως βλέπετε η χώρα μας δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις χώρες σε πρώτη φάση όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε προς το παρόν πότε και αν θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας αυτή η καινοτόμα υπηρεσία της Sammy!

Πως σας φαίνεται Techmaniacs η συγκεκριμένη υπηρεσία;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.