Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε γιατί η Samsung διάλεξε την τεχνολογία Dual Pixel στα Galaxy S7 και S7 Edge αντί για την εξίσου γρήγορη τεχνολογία phase-detection autofocus. Όχι μόνο τα 12MP φαντάζουν λίγα μπροστά στον ανταγωνισμό, αλλά και όλη η τεχνολογία της κάμερας είναι κάτι καινούριο με 56% μεγαλύτερα pixel σε σύγκριση με του Galaxy S6.

Cosmote-Germanos-Samsung-Galaxy-S7Τι παραπάνω θα μας προσφέρει η τεχνολογία Dual-Pixel σε σύγκριση με τη PDAF; Η Phase Detection εστίαση είναι σαφώς καλύτερη από τη τεχνολογία focus του ανταγωνισμού, δεδομένου ότι έχει να κάνει μόνο μία μέτρηση από της αντίθετες πλευρές των φακών, για να καταλάβει πόσο πρέπει να κουνηθεί ο φακός ώστε να εστιάσει, κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ γρήγορη.

Η PDAF κάνει όλα αυτά με το 10% του συνολικού αριθμού των pixel να εφοδιάζονται με “φωτοδίοδους” εστίασης (η Apple τα αποκαλεί Focus Pixels) και τα τοποθετεί στρατηγικά στην περιοχή του αισθητήρα. Τι λέτε να πολλαπλασιάσουμε την ταχύτητα και να προσθέσουμε μεγαλύτερη ακρίβεια;

Ο αισθητήρας Dual-Pixel του Galaxy S7 και του Galaxy S7 Edge αυτό προσπαθεί λοιπόν να επιτύχει, καθώς χρησιμοποιεί 2 φωτοδιόδους για κάθε ένα pixel, έτσι αντί για 5%-10% των pixel που χρησιμοποιούνται για την εστίαση να χρησιμοποιείται το 100%. Η νέα τεχνολογία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως σε φωτογραφίες με κίνηση και κινούμενα αντικείμενα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Galaxy-Dual-Pixel-infographic

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=37ed7BRRm1Y]

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σεξ και βια στον ανταγωνισμο θα ειναι αυτη η καμερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.