Το γεγονός είναι ότι το Samsung Galaxy S26 Ultra παρουσίαζε πολλές παθογένειες όταν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, χωρίς να καταφέρει να αποτελέσει εκείνη την αληθινή ναυαρχίδα που η Samsung προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι.
Δεν διέθετε τις κορυφαίες κάμερες της αγοράς, δεν πρόσφερε την καλύτερη αυτονομία μπαταρίας, στερούνταν το ριζικά ανανεωμένο design που περίμεναν πολλοί και ουσιαστικά επρόκειτο για την ίδια συσκευή με οριακές μόνο βελτιώσεις, ακολουθώντας την πεπατημένη ετών.
Παράλληλα, η περίφημη τεχνολογία privacy display, την οποία η Samsung προωθούσε με ένταση ως επαναστατικό πλεονέκτημα στο Galaxy S26 Ultra, αποδείχθηκε τελικά κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η ενεργοποίησή της υποβάθμιζε ορατά τη συνολική ποιότητα. Το συγκεκριμένο μειονέκτημα το είχαμε επισημάνει αναλυτικά στο αναλυτικό review του Galaxy S26 Ultra με σχετικό βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube.
Πώς θα λειτουργεί η privacy display στο Samsung Galaxy S27 Ultra
Μία ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο φαίνεται πάντως να δρομολογείται για το επερχόμενο Samsung Galaxy S27 Ultra, στο οποίο ο κορεατικός κολοσσός ανασχεδιάζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όπως αποκαλύπτει μία από τις πλέον έγκυρες πηγές διαρροών της βιομηχανίας, ο Ice Universe, το Samsung Galaxy S27 Ultra θα ενσωματώνει τη δυνατότητα split screen σε συνδυασμό με την οθόνη απορρήτου.
Άμεση πηγή έμπνευσης για τη συγκεκριμένη υλοποίηση αποτελεί το Xiaomi 18 Pro. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη λειτουργία διαχωρισμού οθόνης (split screen mode), το χαρακτηριστικό θα μπορεί να ενεργοποιεί την προστασία privacy display αποκλειστικά για μία συγκεκριμένη εφαρμογή (π.χ. τραπεζικό app ή μηνύματα), ενώ ταυτόχρονα η δεύτερη εφαρμογή στην οθόνη θα παραμένει κανονικά ορατή από όλες τις γωνίες θέασης. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα θα προσαρμόζεται δυναμικά και αυτόματα στο περιεχόμενο.
Για παράδειγμα, θα μπορούμε να έχουμε ανοιχτή την εφαρμογή της Πειραιώς, ενώ την ίδια στιγμή θα βλέπουμε ένα video χωρίς το χαρακτηριστικό.
Με τη ματιά του Techmaniacs
Σε κάθε περίπτωση, η δική μας εκτίμηση είναι ότι οι κατασκευαστές επιμένουν να εστιάζουν σε δευτερεύοντα χαρακτηριστικά. Αναμφίβολα η privacy display είναι ένα ευπρόσδεκτο έξτρα, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα λύνεται εύκολα στην καθημερινότητα προσέχοντας απλώς ποιος μπορεί να κοιτάζει την οθόνη μας όταν προβάλλεται κάποιο ευαίσθητο περιεχόμενο.
Αντί οι εταιρείες να δαπανούν πολύτιμους πόρους σε τέτοιου είδους τεχνολογίες κάτι που ισχύει τόσο για τη Samsung όσο και για τη Xiaomi θα όφειλαν να επικεντρωθούν σε άλλους, πολύ πιο κρίσιμους τομείς ενός σύγχρονου smartphone.
Η βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων έχει να διαχειριστεί πολύ σοβαρότερες προκλήσεις αυτή τη στιγμή, με κυριότερη την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος των συσκευών εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης στη μνήμη RAM, παρά την εμμονή με μία οθόνη privacy.