Η συζήτηση για τις τιμές του Samsung Galaxy S27 ξεκινά αρκετούς μήνες πριν από την επίσημη παρουσίαση της νέας οικογένειας συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο leak υποστηρίζει ότι η Samsung εξετάζει αυξήσεις σε πλήθος μοντέλων και εκδόσεων αποθηκευτικού χώρου.
Η πληροφορία προέρχεται από τον Κορεάτη blogger yeux1122, ο οποίος αναφέρει ότι οι αυξήσεις αυτές θα εφαρμοστούν σε πολλές εκδόσεις της σειράς, χωρίς να μπορούμε, προς το παρόν, εδώ στο Techmaniacs.gr να επιβεβαιώσουμε τις εν λόγω πληροφορίες.
Πρόκειται για αύξηση η οποία στη Νότια Κορέα θα κυμανθεί από 100.000 won έως και περισσότερα από 130.000 won.
Ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί, για να το καταλάβουμε, σε περίπου 74 έως και 96 δολάρια ΗΠΑ.
Τα ποσά αυτά αφορούν την κορεατική αγορά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν θα εφαρμοστεί η ίδια αύξηση στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή σε άλλες αγορές.
Πώς μας επηρεάζει στην ελληνική αγορά
Εδώ στο Techmaniacs.gr, έχουμε παρατηρήσει ότι όταν ανακοινώνονται αυξήσεις στην αγορά της Κίνας ή, γενικότερα, σε αγορές εκτός Ευρώπης, αυτές σχεδόν σίγουρα περνούν και στην Ευρώπη.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Xiaomi, η οποία ανακοίνωσε σειρά αυξήσεων για πλήθος συσκευών στην ασιατική αγορά, αυξήσεις τις οποίες είδαμε να εφαρμόζονται και στα Xiaomi Redmi Note 17.
Εάν το leak επιβεβαιωθεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά υψηλότερες τιμές όχι μόνο στα κορυφαία μοντέλα του Samsung Galaxy S27, αλλά ενδεχομένως και στις βασικές εκδόσεις της σειράς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τιμολόγηση των διαφορετικών χωρητικοτήτων, καθώς μια μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους θα μπορούσε να κάνει τις εκδόσεις με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο αισθητά ακριβότερες, το είδαμε στο iPhone 18 Pro.
Το Samsung Galaxy S26 Ultra στην ελληνική αγορά δεν μας άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις. Μια συσκευή να ζητάει τόσα χρήματα και να μην είναι Ultra, όπως είχαμε γράψει στην αναλυτική μας παρουσίαση στο YouTube, αλλά και εδώ στο Techmaniacs.gr. Ως εκ τούτου, μια ενδεχόμενη αύξηση στη σειρά Samsung Galaxy S27 θα πρέπει να συνοδεύεται από τεχνικά χαρακτηριστικά που να τη δικαιολογούν. Εδώ, βέβαια, δεν το έκανε το Samsung Galaxy S26 Ultra· θα το κάνει το S27 Ultra; Πόσο μάλλον όταν οι επιπτώσεις από την τεράστια ζήτηση για RAM έχει οδηγήσει την αγορά σε ασφυκτικά επίπεδα.