Το Samsung Galaxy S24 απέχει αρκετά από την ανακοίνωσή του, όμως οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του έχουν αρχίσει ήδη. Έτσι σήμερα μαθαίνουμε πως η εταιρία θα φέρει πίσω μια τεχνολογία, που δεν είχε προχωρήσει πολύ όταν την είχε στις ναυαρχίδες της, κυρίως λόγω των περιορισμών που είχε εκείνη την περίοδο και της υλοποίησης. Ο λόγος για το κυμαινόμενο διάφραγμα, που είχαμε δει στο Galaxy S9. Τότε, είχαμε μόνο 2 steps στο διάφραγμα, μεταξύ f/1.5 και f/2.4 που δεν ήταν το βέλτιστο, αφού δεν έδινε την ευκινησία στον φωτογράφο να ελέγξει το βάθος πεδίου όπως ακριβώς το ήθελε, ενώ η έλλειψη στις ενδιάμεσες τιμές δεν έδινε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εταιρία αφαίρεσε την εν λόγω τεχνολογία από τα Galaxy S20 και μετά, όμως τώρα σχεδιάζει την επιστροφή του. Αυτό οφείλεται στις τρομερές φωτογραφικές επιδόσεις των συσκευών που το ενσωματώνουν, όπως το HUAWEI Mate 50 Pro και το Xiaomι 13 Ultra που ανακοινώνεται σήμερα. Ίσως η σημερινή διαρροή έχει να κάνει με την σημερινή ανακοίνωση της Xiaomi και έχει μια λογική.

Με αυτή την προσθήκη, η συσκευή θα ρυθμίζει το βάθος πεδίου ανάλογα με την περίσταση, ενώ θα επιτρέπει στην συσκευή να κάνει λήψη της ποσότητας φωτός που χρειάζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες μας.

Σύμφωνα με τις φήμες, το Samsung Galaxy S24 Ultra θα έρθει με κυμμαινόμενο διάφραγμα, ενώ θα έχει και συνεχόμενο zoom ανάμεσα στο 1x, 3x και 10x. Το τελευταίο έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία φήμη που θέλει την αφαίρεση του 3x τηλεφακού, όμως, όπως είπαμε απέχουμε πολύ από την ανακοίνωσή του και πολλά θα αλλάξουν. Από την άλλη, με το κυμμαινόμενο διάφραγμα, ίσως δούμε και κυμμαινόμενο zoom, που θα επιτρέπει την αλλαγή της εστιακής απόστασης, από τον ίδιο αισθητήρα, κάτι που έχουμε ήδη δει στις ναυαρχίδες της Sony.

Η Samsung φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την ανάπτυξη του Galaxy S24 Ultra στον τομέα της φωτογραφίας και όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες από όλη την διαδικασία ανάπτυξής του. Μην ξεχνάμε όμως, πως απέχουμε αρκετούς μήνες μέχρι να μπει η συσκευή σε παραγογή, οπότε πολλά θα αλλάξουν. Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες, οπότε μείνετε συντονισμένοι

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.