Το Samsung Galaxy S22 Ultra έκανε το ντεμπούτο του μαζί με τα Galaxy S22, Galaxy S22+, και τη σειρά Galaxy Tab S8. Εκτός από τις συνηθισμένες αναβαθμίσεις, το νέο flagship smartphone διαθέτει επίσης ενσωματωμένο S Pen και ειδική υποδοχή για την αποθήκευσή του. Λοιπόν, είναι πραγματικά η τέλεια αναβάθμιση για τους χρήστες Galaxy Note 10 και Galaxy Note 20;

Τα Galaxy S22 Ultra και Galaxy Note 20 Ultra διαθέτουν μεταλλικό σώμα, προστασία Gorilla Glass Victus (το S22 έχει Victus+) και πιστοποίηση IP68 για αντοχή στη σκόνη και στο νερό. Και τα δύο smartphone διαθέτουν οθόνες Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση QHD+, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και HDR10+. Ωστόσο, το Galaxy S22 Ultra έχει φωτεινότερη οθόνη και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (1Hz-120Hz). Επίσης, και τα δύο διαθέτουν ultrasonic fingerprint, S Pen με Bluetooth LE και στερεοφωνικά ηχεία by AKG.

Το Samsung Galaxy S22 Ultra χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Exynos 2200 ή Snapdragon 8 Gen 1, ανάλογα με την αγορά διάθεσης, που είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους Exynos 990 και Snapdragon 865 του Galaxy Note 20 Ultra, με αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση και ομαλότερο gaming. Το νέο τηλέφωνο λαμβάνει επίσης μεγαλύτερη υποστήριξη ενημέρωσης λογισμικού. Σύμφωνα με τη νέα υπόσχεση της Samsung, το S22 Ultra θα φτάσει στο Android 16, ενώ οι ενημερώσεις του Galaxy Note 20 Ultra θα σταματήσουν στο Android 13.

Το Galaxy Note 20 Ultra είχε ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας, αλλά αυτό του Galaxy S22 Ultra είναι ακόμα καλύτερο. Η 40MP selfie και η τετραπλή κάμερα 108MP+12MP+10MP+10MP στο πίσω μέρος καταγράφουν καλύτερες εικόνες και βίντεο. Και τα δύο τηλέφωνα υποστηρίζουν 5G, LTE, GPS, Wi-Fi 6, NFC, και έχουν USB type-C, αλλά το Galaxy S22 Ultra υποστηρίζει επίσης το ταχύτερο πρότυπο Wi-Fi 6E.

Η Samsung έχει εξοπλίσει το Galaxy S22 Ultra με μπαταρία 5.000 mAh, η οποία διαρκεί περισσότερο από την μπαταρία 4.500 mAh του Galaxy Note 20 Ultra. Φορτίζει επίσης πολύ πιο γρήγορα, χάρη στη γρήγορη φόρτιση 45W σε σύγκριση με τη φόρτιση 25W του Galaxy Note 20 Ultra. Και τα δύο υποστηρίζουν 15W ασύρματη φόρτιση 15W και 4.5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, το Galaxy S22 Ultra είναι μια τέλεια αναβάθμιση για τους χρήστες του Galaxy Note 20 Ultra και σίγουρα του Galaxy Note 10+. Έχει καλύτερη οθόνη, κάμερες υψηλότερης ποιότητας, ταχύτερη απόδοση, μεγαλύτερη υποστήριξη ενημέρωσης λογισμικού, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και ταχύτερη φόρτιση. Είναι πραγματικά το τέλειο smartphone που περίμεναν οι θαυμαστές του Galaxy Note.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.