Έφτασε η στιγμή που η Samsung όπως κάθε χρόνο ανανεώνει τις ναυαρχίδες της και το Samsung Galaxy S22 Ultra έρχεται να διεκδικήσει τον θρόνο του Android και όχι μόνο. Η συσκευή θα έρθει στην ελληνική αγορά από €1299 και φέρνει πίσω την σειρά Galaxy Note, αφού διαθέτει και πενάκι.

To Samsung Galaxy S22 Ultra έρχεται με αναβαθμισμένη οθόνη, νέες τεχνολογίες στην κάμερα και τον νέο επεξεργαστή Exynos 2200 της εταιρίας. Μαζί του θα βρούμε 8GB RAΜ για την έκδοση των 128GB και 12GB RAM για τις εκδόσεις 256GB και 512GB.

Αυτή τη χρονιά ο ανταγωνισμός είναι μειωμένος, με την έλλειψη σε hardware να έχει χτυπήσει όλες τις εταιρίες. Η Samsung όμως έχει δικές της γραμμές παραγωγής για τα περισσότερα μέρη μιας συσκευής. Θα είναι το Galaxy S22 Ultra όπως πρέπει;

Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Το Samsung Galaxy S22 Ultra έρχεται με έναν σχεδιασμό που θυμίζει πολύ την σειρά Galaxy Note, κάτι που κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι. Το σασί της συσκευής είναι από ενισχυμένο αλουμίνιο, ώστε να είναι πιο ανθεκτικό, ενώ η πλάτη και πρόσοψη είναι καλυμμένες από Gorilla Glass Victus+, που είναι λεπτότερο, αλλά και ανθεκτικότερο.

Σχεδιαστικά έχουμε έναν πιο μονολιθικό σχεδιασμό, όμως οι άκρες του στο πίσω μέρος έχουν μια κυρτότητα, που αγκαλιάζεται εύκολα από το χέρι, κάνοντας το κράτημα της συσκευής πιο σταθερό και άνετο.

Η πλάτη της συσκευής δεν έχει “νησίδα” για τις κάμερες, όπως το S21 Ultra, κάτι που το κάνει πιο όμορφο και ίσως πιο πρακτικό. Οι κάμερες έχουν μια μικρή προεξοχή, σαφώς μειωμένη σε σχέση με το Galaxy S21 Ultra.

Το S-Pen βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, και όταν το πατάμε, πετάγεται η άκρη του για να το πιάσουμε και να το βγάλουμε από το σώμα της συσκευής, όπως και στα παλαιότερα Galaxy Note.

Η συσκευή έχει μια έντονη αίσθηση πολυτέλειας στο κράτημα, ενώ μας περνάει την στιβαρότητα, από την πρώτη στιγμή που το πιάνουμε στα χέρια μας.

Το βάρος της συσκευής είναι στα 228gr, που το ταξιθετεί στην κατηγορία των βαριών συσκευών, όμως το μεγάλο του μέγεθος και η ισορροπία, δίνει την αίσθηση ελαφρύτερης συσκευής.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και είναι υπερηχητικός, ώστε να μην έχουμε προβλήματα όταν έχουμε υγρασία στα χέρια μας, ενώ η ταχύτητα με την οποία ξεκλειδώνει η συσκευή είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Όλα δείχνουν πως η εταιρία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον σχεδιασμό, ώστε μια μεγάλη συσκευή να είναι όσο άνετη γίνεται και δεν κράτησε έναν σχεδιασμό για όλα τα μοντέλα της σειράς, όπως κάποιοι ανταγωνιστές (γκούχου Appe γκούχου), που μας έδωσαν εκπληκτικές συσκευές μεν, τρομερά άβολες στο χέρι δε.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.