Το Samsung Galaxy S22 Ultra, είναι από τα καλύτερα smartphones που έχει παρουσιάσει η Samsung. H εταιρεία, ισχυρίζεται ότι το Exynos 2200 chipset είναι το πιο γρήγορο που έχει υπάρξει, ενώ η οθόνη των 6.8 ιντσών είναι η πιο φωτεινή μέχρι σήμερα. Είναι επίσης η πρώτη συσκευή με ενσωματωμένο S Pen, ένα feature που προηγουμένως ήταν αποκλειστικό στη σειρά Note series.

Galaxy S22 Ultra DxOMark
Galaxy S22 Ultra DxOMark

Η κύρια κάμερα, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 108MP, που σε χαμηλό φωτισμό, συνδυάζει 9 pixels σε ένα για ένα μεγάλο pixel 2.4μm. Υπάρχει μια ultrawide των 12MP και δυο dedicated telephoto. Όσον αφορά το video, το S22 Ultra μπορεί να προβεί στην καταγραφή 8K video στα 24 fps ή 4K στα 60 fps.

 • Primary: 108 MP 1/1.33″ sensor, 0.8μm pixels, 85-degree field of view, f/1.8-aperture lens, OIS, PDAF
 • Ultra-wide: 12MP 1/2.55″ sensor, 1.4μm pixels, 120-degree field of view, f/2.2-aperture lens, Dual Pixel AF
 • Tele 1: 10MP 1/3.52″ sensor, 1.12μm pixels, 11-degree field of view, f/4.9-aperture lens, Dual Pixel AF, 10x optical zoom
 • Tele 2: 10MP 1/3.52″ sensor, 1.12μm pixels, 36-degree field of view, f/2.4-aperture lens, Dual Pixel AF, 3x optical zoom
 • Laser AF
 • 8K ως 24fps, 4K ως 60fps, 1080p στα 60fps
  HDR10+ video (διαθέσιμη σαν επιλογή, απενεργοποιημένο εκ προεπιλογής, η συσκευή δοκιμάστηκε χωρίς το εν λόγω mode.

Με βαθμολογία στο DXOMARK που αγγίζει τους 131, το Samsung Galaxy S22 Ultra (Exynos) δεν καταφέρνει να μπει στην κορυφή της κατάταξης, αλλά  συνολικά παρουσιάζει καλές επιδόσεις και προσφέρει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, όπως στο video και στο zoom. Ακριβώς αυτό αναφέρει η ομάδα του DxOMark, η οποία του δίνει την 13η θέση. Επιπλέον, αναφέρουν πως δεν μπορεί να τα βάλει με τα καλύτερα κινητά της κατηγορίας σε τομείς όπως ο θόρυβος ή στις νυχτερινές λήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την φωτογραφία, η κάμερα τα πάει καλά, ιδίως στο χρώμα και στην έκθεση. Οι εικόνες παρουσιάζουν ωραία χρώματα και ένα ευρύ δυναμικό εύρος. Ωστόσο, κάποιος θόρυβος φωτεινότητας είναι συνήθως αισθητός και το επίπεδο λεπτομέρειας δεν είναι ακριβώς στο επίπεδο των υπόλοιπων “best smartphones”. Παρατηρούνται επίσης έντονα ringing artifacts σε όλες τις συνθήκες, ενώ συχνά φαινόμενα ghosting effects παρουσιάζονται κατά τη λήψη σκηνών υψηλής αντίθεσης.

Η ultra wide κάμερα παράγει παρόμοια αποτελέσματα με το S21 Ultra αλλά έχει βελτιωθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στην αποτελεσματικότερη λειτουργία μείωσης του θορύβου. Όταν χρησιμοποιείτε το telezoom, το target exposure είναι ακριβές και η ισορροπία λευκού ουδέτερη σε έντονο φως και σε εσωτερικούς χώρους σε όλες τις ρυθμίσεις. Σε κοντινή απόσταση, το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι λίγο χαμηλότερο σε σχέση με smartphones όπως τα Huawei P50 Pro ή το Xiaomi Mi11 Ultra, αλλά σε μεσαίο και μεγάλο εύρος, το S22 Ultra είναι ισάξιο. Φυσικά η 10x tele τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όσον αφορά το video το S22 Ultra τα καταφέρνει καλά σε έντονο φως και σε τυπικές συνθήκες εσωτερικού χώρου. Οι τόνοι του δέρματος, το χρώμα γενικά και η ισορροπία λευκού είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.  Η λειτουργία της αυτόματης εστίασης παράγει εξίσου καλά αποτελέσματα, όπως και η σταθεροποίηση.

Το αναλυτικό review του DxOMark είναι διαθέσιμο εδώ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν έχει αντίπαλο, λέγατε όταν σαν το χάρισε η Samsung να το πλασάρεται στον κόσμο … Μάλλον έχει άλλους 12 αντιπάλους καλύτερους από πάνω … Αφήστε τους ειδικούς να μιλάνε για review όπως σωστά κάνει DXO MARK

  • καλό είναι άμα δεν γνωρίζουμε να μην σχολιάζουμε, γιατί εκτιθόμαστε. Οι συσκευές επιστρέφονται στη Samsung.

 2. Το DxOMark έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι δίκαιο και αβαντάρει όσους του δίνουν εμβάσματα!!!

 3. Και η Samsung δεν ανήκει στους “δικούς τους” πια;
  Είναι σαφές ότι το S22 Ultra βγήκε επειδή έπρεπε να βγει, χωρίς να έχει καμία σοβαρή διαφορά από Note20 και S21 Ultra.
  Δυστυχώς θα το πάρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.