Η Samsung είχε καλομάθει μεγάλο μέρος του κοινού της τα προηγούμενα χρόνια. Σχεδόν, κάθε τρίμηνο κυκλοφορούσε και μια νέα συσκευή. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε τα Galaxy S flagships στην αρχή της χρονιάς, συνοδευόμενα από τα Galaxy Note και τα foldables στο δεύτερο μισό, ενώ οι Fan edition εκδόσεις των S flagships έρχονταν προς το τέλος της χρονιάς. Και όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζει κανείς την πληθώρα των premium mid-range smartphones και των οικονομικών όπως και των υπόλοιπων low end συσκευών.

Το sammobile πριν από λίγους μήνες είχε αναφέρει σε exclusive άρθρο του ότι το Galaxy S22 FE ακυρώνεται. Κάτι τέτοιο προκάλεσε έκπληξη, καθώς η πορεία του S21 FE ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη, διαβεβαιώνοντας μάλιστα, ότι θα λανσάρει ένα νέο Fan edition κάθε χρονιά.

Πληροφορίες από την Ν. Κορέα αναφέρουν ότι μια τέτοια εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός της παγκόσμιας έλλειψης chips. Η εταιρεία έπρεπε να αποφασίσει εν ολίγοις ανάμεσα στην αύξηση της παραγωγής του S22 Ultra το οποίο πουλούσε πολύ καλά, ή το λανσάρισμα του S22 FE. Από τη στιγμή όμως που τα περιθώρια κέρδους είναι μεγαλύτερα στο Ultra, η Samsung επέλεξε εκείνα τα chips για το UItra. Όλα αυτά βέβαια, βάσει πληροφοριών από τα κορεατικά media.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Samsung δεν έχει κάποιο σημαντικό λασνάρισμα για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες. Τα FE είχαν καταφέρει να προσελκύσουν ένα σημαντικό κοινό που ήθελε flagship εμπειρία σε επιθετική τιμή.

Η Samsung πλέον επικεντρώνεται στα foldable και στη πώληση αυτών. Ωστόσο, δεν θα αγοράσουν όλοι ένα ακριβό αναδιπλούμενο αλλά ούτε και μπορούν να περιμένουν το S23 Ultra, που στη τελική ακόμη και το βασικό μοντέλο μπορεί να αποδειχθεί πιο ακριβό. Σε κάθε περίπτωση, η σειρά αφήνει΄ένα ανεκπλήρωτο κενό που μόνο η Samsung γνωρίζει πως μπορείς ίσως να το αναπληρώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.