Επιδόσεις

Το Samsung Galaxy S20, όπως είναι λογικό, είναι ένα κτήνος επιδόσεων. Ο Exynos 990 είναι ένα πολύ δυνατό chipset που θα σας επιτρέψει να τρέξετε τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί η έκδοση που έρχεται στην χώρα μας να μην είναι το ίδιο ικανή με αυτή που έρχεται με τον Snapdragon 865, όμως κάτι τέτοιο δύσκολα θα το καταλάβουμε σε καθημερινή χρήση. Ότι ρίξαμε στην συσκευή, έτρεξε άριστα, από παιχνίδια μέχρι εφαρμογές για rendering video. Παρατηρήσαμε μια αύξηση στην θερμοκρασία της συσκευής όταν ζοριζόταν με πιο βαριές εφαρμογές, αλλά όχι σε σημείο που προκαλεί μεγάλο throttling στην συσκευή.

Τα 8GB RAM είναι αρκετά για βαρύ multitasking, ενώ τα 128GB αποθηκευτικού χώρου είναι επαρκή για να στεγάσουν όλες τις εφαρμογές σας και πολλά αρχεία σας, ενώ αν χρειαστείτε παραπάνω, μια γρήγορη microSD θα σας δώσει την λύση.

Τα benchmarks δείχνουν πως η συσκευή είναι πολύ δυνατή, όμως ακόμα ζηλεύουμε την έκδοση με τον Snapdragon 865 που δεν έρχεται στην χώρα μας.

Αυτονομία

Το Samsung Galaxy S20 έρχεται με μπαταρία 4000mAh, που θα σας βγάλει την μέρα με σχετική ευκολία αν δουλεύετε την οθόνη στα 60Hz. Δυστυχώς όμως για τα 120Hz δεν είναι αρκετή, καθώς θα χρειαστείτε μια φόρτιση μέσα στην μέρα, αν κάνετε μέτρια προς βαριά χρήση. Συγκεκριμένα είδαμε μέχρι και 3 ώρες μικρότερο screen time στην συσκευή, όταν την είχαμε στα 120Hz, που είναι σημαντική απώλεια.

Εμείς τρέξαμε το PC Mark στα 60Hz και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, πετυχαίνοντας μια από τις χαμηλότερες επιδόσεις που έχουμε δει για το 2019-2020. Θέλουμε να ελπίζουμε πως σε μελλοντική αναβάθμιση θα δούμε βελτίωση της μπαταρίας.

Η φόρτιση της συσκευής γίνεται μέσω του φορτιστή των 25W που έρχεται στην συσκευασία και είναι σχετικά γρήγορη. Υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση στα 15W, ενώ μπορούμε να φορτίζουμε και τα περιφερειακά μας από την συσκευή, με αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 9W.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy S20 έρχεται με μια εκπληκτική οθόνη, που αποτελεί στολίδι στον χώρο των smartphones. Η κατασκευή της συσκευής είναι υποδειγματική και ο ήχος της πάρα πολύ καλός, αν και θα θέλαμε την επιλογή της θύρας 3.5mm audio jack. Η κάμερα από τον βασικό αισθητήρα αποδίδει πάρα πολύ καλά, όμως δεν θα λέγαμε το ίδιο και για το “τηλεφακό” που στην ουσία κάνει χρήση ψηφιακού ζουμ, κάτι που δεν είναι αποδεκτό σε συσκευές αυτής της κατηγορίας, με βάση όσα προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Στο κομμάτι του βίντεο, οι επιδόσεις της συσκευής σε 4K είναι άριστες, όμως το 8K βίντεο υπολείπεται σε ποιότητα και σε ταχύτητα εστίασης, κάτι που χαλάει την συνολική εμπειρία όταν τραβάμε σε αυτή την ανάλυση. Τέλος ο υπερευρυγώνιος είναι εξαιρετικός, όμως έρχεται με fixed focus, που σε ορισμένα σενάρια δεν θα βολέψει.

Στο κομμάτι των επιδόσεων η συσκευή είναι πολύ δυνατή, όχι όμως τόσο δυνατή όσο η έκδοση με τον Snapdragon 865, κάτι που φαίνεται τόσο στη κάμερα όσο και στα benchmarks.

Απο αυτονομία η συσκευή τα πηγαίνει καλά όταν είμαστε στα 60Hz στην οθόνη, όμως στα 120Hz η κατανάλωση εκτοξεύεται, με αποτέλεσμα η συσκευή να δυσκολεύεται να βγάλει την μέρα, χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.

Η συσκευή στο σύνολό της είναι καλή, όμως έχει πολλά που πρέπει να διορθωθούν και κάποια από αυτά ίσως μπορούν να επιτευχθούν με κάποια αναβάθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.