Οθόνη

Οθόνη και Samsung πάνε μαζί. Έτσι έχουμε ένα άριστο πάνελ, με κορυφαία απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Συγκεκριμένα το πάνελ είναι Dynamic AMOLED, που σημαίνει πως έχουμε άριστα μαύρα, υψηλό δυναμικό εύρος και εκπληκτικές γωνίες θέασης.

Η οθόνη από προεπιλογή παίζει στα 1080p, όπου και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, για πολύ ομαλή κίνηση κατά την χρήση. Με τα 120Hz ενεργοποιημένα η συσκευή φαντάζει ακόμα πιο γρήγορη και όλα κινούνται άριστα σε αυτή, προσφέροντας απίστευτη εμπειρία χρήσης. Όλα όμως έχουν το αντίτιμό τους και σε αυτή την περίπτωση αυτό είναι ο αντίκτυπος στην μπαταρία.

Η οθόνη είναι φυσικά συμβατή με περιεχόμενο HDR10+, για να απολαμβάνουμε την θέαση βίντεο σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το Netflix, ενώ η φωτεινότητά της κάνει άνετη την θέαση τόσο σε σκοτεινά όσο και σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα.

Η οθόνη του Samsung Galaxy S20 είναι άριστη από όλες τις απόψεις, ενω το punch hole είναι τοποθετημένο σε σημείο που δεν ενοχλεί στην χρήση. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται από κάτω της, είναι ταχύτατος και σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το το παρελθόν.

Ήχος

Η Samsung για της ναυαρχίδες της έχει επιλέξει εξαιρετικό ήχο τα τελευταία χρόνια και το Galaxy S20 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Έτσι έχουμε στερεοφωνικό ήχο στην συσκευή, που παράγει βαθιά μπάσα, καθαρές ψηλές και πλούσιες μεσαίες, τουλάχιστον για ένα ηχείο αυτού του μεγέθους. Η συσκευή θα σας παρέχει αρκετά καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την κορυφαία οθόνη, στην θέαση βίντεο με τους φίλους σας.

Το DAC της συσκευής είναι αρκετά καλό και όταν συνδέσουμε τα ακουστικά μας στην USB-C, θα πάρουμε πολύ καλύτερο ήχο. Κάπου εδώ να προσθέσουμε πως η ήχος και τα ακουστικά είναι στημένα από την AKG, που είναι μια θρυλική εταιρία στο κομμάτι του ήχου.

Με τα ακουστικά μας θα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και ήχο Dolby Atmos για ακόμα καλύτερη ακρόαση του περιεχομένου μας.

Κάμερα

Στο κομμάτι της κάμερας η Samsung αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος κατά την ανακοίνωση της συσκευής, αφού έχουμε και τις μεγαλύτερες αλλαγές. Είναι η χρονιά που η εταιρία προσθέτει αισθητήρες μεγαλύτερης ανάλυσης, δυνατότητα λήψης βίντεο 8K και σαφώς μεγαλύτερο zoom.

Το φωτογραφικό σύστημα αποτελείται από μια συστοιχία καμερών, με την πρώτη να είναι στα 12MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8, ενώ διαθέτει και OIS. Από αυτόν τον αισθητήρα παίρνουμε πολύ καλές φωτογραφίες, με πολύ υψηλό δυναμικό εύρος, που σε συνθήκες καλού φωτισμού εντυπωσιάζει. Εντυπωσιακός είναι και ο αλγόριθμός για το bokeh, που αναγνωρίζει πολύ καλά το περίγραμμα του αντικειμένου που φωτογραφίζουμε, προσφέροντας το πολυπόθητο θόλωμα στο φόντο. Η λεπτομέρεια που παίρνουμε από αυτή την κάμερα είναι εντυπωσιακή, με πολύ καλά επίπεδα οξύτητας, χωρίς υπερβολές.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η κάμερα μπορεί να “αιχμαλωτίσει” αρκετό φως, χάρη στο f/1.8 του φακού, αλλά και το μεγάλο μέγεθος των pixels του αισθητήρα, που φτάνει τα 1.8μm. Όμως βρήκαμε τις φωτογραφίες υπερφωτισμένες, με αποτέλεσμα να έχουμε παρουσία θορύβου στα πιο σκοτεινά σημεία της φωτογραφίας. Αυτό δεν σημαίνει πως οι φωτογραφίες δεν είναι καθόλου καλές, άλλωστε η εταιρία έχει υποσχεθεί αναβάθμιση στην κάμερα, που θα την βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

Ακριβώς από κάτω θα βρούμε τον “τηλεφακό” της συσκευής, που δεν είναι αυτό που νομίζεις. Στην ουσία προσφέρει 1.06 οπτικό ζουμ και το υπόλοιπο είναι ψηφιακό ώστε να φτάσει στο 3Χ Hybrid, όπως λέει η εταιρία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Samsung δεν αποκάλυψε ποτέ στην ανακοίνωση πόσο είναι το οπτικό ζουμ. Ευτυχώς έχουμε έναν αισθητήρα 64MP, ώστε να μην έχουμε σοβαρή απώλεια κατά το crop που γίνεται ώστε να έχουμε το 3Χ ζουμ. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει OIS για σταθεροποιηση, όμως δεν θα βρούμε dual pixel autofocus. Οι φωτογραφίες μέχρι το 3Χ είναι αρκετά καλές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το bokeh είναι άριστο από αυτόν τον αισθητήρα.

Ο “τηλεφακός” όμως έχει διάφραγμα f/2.0, που δεν είναι το ιδανικότερο για συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος των pixels που φτάνει τα 0.8μm, οι επιδόσεις της εν λόγω κάμερας σε χαμηλό φωτισμό μειώνονται, λόγω το υψηλότερου θορύβου.

Τέλος έχουμε τον υπερευρυγώνιο, που έρχεται με αισθητήρα 12MP, τα οποία είναι αρκετά για να παρέχουν καλή λεπτομέρεια σε ένα κάδρο με τόση πολλή πληροφορία. Το HDR σε αυτό τον αισθητήρα δουλεύει πάρα πολύ καλά και οι παραγόμενες φωτογραφίες είναι πολύ καλές, με πολύ ωραία χρώματα και πολύ καλό δυναμικό εύρος.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε εξαιρετικές επιδόσεις σε 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με πολύ καλή σταθεροποίηση και άριστη ποιότητα εικόνας, που παρουσιάζει καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Ο βασικός αισθητήρας υποστηρίζει και dual pixel autofocus, πράγμα που σημαίνει πως η εστίαση γίνεται ακαριαία, ενώ τα μεγάλα pixels που έχει, αποδίδουν αρκετά καλά και σε βίντεο σε χαμηλό φωτισμό.

Αυτό όμως που διαφήμισε πολύ η Samsung για την συσκευή είναι το 8K βίντεο, το οποίο στην παρούσα φάση είναι περισσότερο gimmick παρά χρήσιμο. Η λήψη γίνεται από τον αισθητήρα των 64MP, που αρχικά δεν έχει dual pixel auto focus, πράγμα που σημαίνει σαφώς πιο αργή και λιγότερο ποιοτική εστίαση. Συγκεκριμένα χρειάζεται 2-3 δευτερόλεπτα για να εστιάσει εκεί που θέλουμε, ενώ σε πιο πολύπλοκα θέματα, έχουμε αστοχίες στην εστίαση. Επίσης, ο Exynos 990, δεν είναι το ίδιο ικανός με τον Snapdragon 865 που έχει η αμερικάνικη έκδοση της συσκευής, με αποτέλεσμα να έχουμε frame drops, αλλά και εμφάνιση artifacts κατά την λήψη βίντεο. Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρήσαμε είναι ένα ελαφρύ crop στην αρχική εικόνα, που όσο πιο κοντά είμαστε στο θέμα μας, γίνεται πιο αντιληπτό.

Γενικότερα το 8K βίντεο δεν το βρήκαμε καλό, με αρκετά προβλήματα, τα οποία ίσως φτιάξουν με κάποιο software update στο μέλλον, όμως η έλλειψη dual pixel auto focus και τα μικρά pixels του αισθητήρα είναι θέμα hardware και δεν διορθώνονται με software update.

Τέλος στην εμπρόσθια κάμερα έχουμε dual pixel autofocus για απόλυτα εστιασμένες selfies με πολλή καλή φωτομέτρηση και ικανότατο HDR. Οι φωτογραφίες από αυτό τον αισθητήρα είναι πολύ καλές, αν και τείνουν να “ανοίγουν” τα χρώματα του δέρματος. Το βίντεο από την άλλη είναι 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με πολύ καλή ποιότητα, καλή φωτομέτρηση και πολύ καλό HDR.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.