Το Samsung Galaxy S20 Plus είναι επίσημα στην αγορά και φυσικά έχει έρθει από το Techmaniacs.gr για δοκιμή, ώστε να το γνωρίσετε και εσείς καλύτερα. Η συσκευή έρχεται στα καταστήματα στην τιμή των €1039 για την μικροτερη έκδοσή του.

Το Samsung Galaxy S20 Plus καταφθάνει με κατασκευή από γυαλί Gorilla Glass 6 για την πρόσοψη και την πλάτη, ενω το πλαίσιό το είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Η συσκευή φέρει θωράκιση από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68, που σημαίνει πως αντέχει σε γλυκό νερό βάθους 1.5 μέτρου για 30 λεπτά.

Στην πρόσοψη θα βρούμε την Dynamic AMOLED οθόνη, διάστασης 6.7 ιντσων. Η ανάλυση της είναι στα 1440×3200, που σημαίνει πως έχουμε 525ppi πυκνότητα σε pixels. Φυσικά είναι συμβατή με περιεχόμενο HDR10+ για να απολαύσουμε το περιεχόμενό μας στο έπακρο. Οι οριζόντιες άκρες της έχουν μια ελαφριά κυρτότητα, μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον Exynos 990, που αποτελείται από 8 πυρήνες επεξεργασίας, με τους 2 να είναι Mongoose M5 χρονισμένους στα 2.73GHz, 2 Cortex-A76 στα 2.5GHz και 4 πυρήνες Cortex-A55 χρονισμένου στα 2.0GHz. Από μνήμη RAM έχουμε 8GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128GB, επεκτάσιμος με microSD. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Mali-G77, με 11 πυρήνες.

Φωτογραφικά θα βρούμε τετραπλή καμερα στο πίσω μέρος, με τον βασικό αισθητήρα να είναι στα 12MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8 και Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας (OIS). Κάτω του εχουμε αισθητήρα 64MP, που προσφέρει 3Χ hybrid zoom, εκ του οποίου μόνο το 1.06x είναι οπτικό ζουμ. Και σε αυτή την κάμερα έχουμε Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας. Συνεχίζοντας έχουμε μια κάμερα 12MP με υπερευρυγώνιο φακό f/2.2 και μια κάμερα VGA που λειτουργεί σαν αισθητήρας βάθους πεδίου. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 10MP με διάφραγμα στον φακό f/2.2 και dual pixel autofocus. Όλες οι κάμερες τραβάνε βίντεο 4Κ στα 60 fps, ενώ από την 64MP κάμερα θα έχουμε και δυνατότητα λήψης βίντεο 8Κ στα 24fps.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 4500mAh και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση στα 15W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 9W. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και λειτουργεί με υπερήχους. Τέλος η συσκευή τρέχει Android 10 με το OneUI 2.0.

Πάμε να γνωρίσουμε το Samsung Galaxy S20 Plus.

Σχεδιασμός

Το Samsung Galaxy S20+ έρχεται με σχεδιασμό από αλουμίνιο και Gorilla Glass 6 για την πρόσοψη και την πλάτη. Η κυρτότητα είναι μειωμένη στις άκρες, σε σχέση με πέρσι, κάτι που είναι καλοδεχούμενο, καθώς έχουμε λιγότερα τυχαία αγγίγματα και η συσκευή παραμένει πολλή όμορφη, αλλά και πιο εύχρηστη.

Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι σαφώς πιο μαζεμένη από το Galaxy S20 Ultra, ενώ προεξέχει από το σώμα, όπως βέβαια και σε όλες τις συσκευές του 2020.

Στο χέρι η αίσθηση είναι αρκετά premium, ενώ τα 186γρ. βάρους για τόσο μεγάλο μέγεθος είναι άριστα. Η κυρτότητα της πλάτης δίνει πολύ ωραία αίσθηση στο κράτημα. Το γυαλί στο πίσω μέρος είναι συλλέκτης δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως σε όλες τις συσκευές με γυαλιστερό γυαλί.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κάτω από την οθόνη, λειτουργεί με υπερήχους και είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν, στην ταχύτητα αναγνώρισης. Και μιλώντας για την οθόνη, τα πλαίσια γύρω της είναι πάρα πολύ μικρά, προσφέροντας πολύ στην εμφάνιση, αφού όλη σχεδόν η πρόσοψη είναι οθόνη.

Τέλος, με την πιστοποίηση IP68 το άγχος του νερού και της υγρασίας χάνεται εντελώς, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προτείνουμε βύθισμα σε θαλασσινό νερό, αφού το αλάτι καίει την μόνωση. Αν πέσει στην θάλασσα προτείνουμε καλό ξέβγαλμα με γλυκό νερό.

Σχεδιαστικά λοιπόν, έχουμε μια άρτια συσκευή που δύσκολα θα απογοητεύσει.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.