Επιδόσεις

Στο εσωτερικό του Galaxy S10e θα βρούμε τον Exynos 9820, που είδαμε και στα Galaxy S10/S10+. Το εν λόγω chipset είναι ότι πιο πρόσφατο μας έχει δείξει η Samsung μέχρι σήμερα, με επιδόσεις που είναι υπεραρκετές για κάθε διεργασία που μπορείτε να σκεφτείτε. Μαζί με τον πολύ δυνατό επεξεργαστή θα βρούμε και 6GB RAM, που είναι μειωμένα κατά 2GB σε σχέση με τα Galaxy S10/S10+. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουμε πρόβλημα, αφού και τα 6GB είναι υπεραρκετά για χρήση χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλα ρόδινα, αφού ο Exynos 9820 φημίζεται για την υψηλή κατανάλωση σε καταστάσεις υψηλού load. Μάλιστα κατά τις δοκιμές μας είδαμε τις επιδόσεις να πέφτουν στο 73% της μέγιστης επίδοσης, που είναι αποτέλεσμα throttling. Βέβαια ακόμα και με αυτή την πτώση στις επιδόσεις, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οι επιδόσεις παραμένουν αρκετά υψηλές ακόμα και για τις πιο απαιτητικές διεργασίες.

Τέλος η Mali-G76, με τους 12 πυρήνες της, είναι πάρα πολύ δυνατή και σε συνδυασμό με την 1080p οθόνη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Οι εφαρμογές που απαιτούν καλά γραφικά και τα παιχνίδια, τρέχουν άριστα και ταχύτατα στην συσκευή, κάτι που θα εκτιμήσουν οι gamers και με το παραπάνω.

Αυτονομία

Σε αυτό τον τομέα είναι που περιμέναμε παραπάνω από την συσκευή αλλά δεν μας τα έδωσε. Η αυτονομία θυμίζει αυτή του Galaxy S9, που θα σας βγάλει την μέρα με μέτρια χρήση, αλλά αν το ζορίσετε, θα χρειαστείτε μια φόρτιση κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό σε συνδυασμό με την φόρτιση των 15W, μην να το αποσυνδέσετε από την πρίζα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το βασικό πρόβλημα στην αυτονομία είναι ο Exynos 9820, που είναι αρκετά ενεργοβόρος όταν χρειαστεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Αν θέλετε να τρέξετε απλές διεργασίες, δεν θα έχετε πρόβλημα με κατανάλωση. Αν όμως θέλετε να παίξετε παιχνίδια, βαριές εφαρμογής ή αν απλά θέλετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες, τότε θα δείτε την μπαταρία της συσκευής να μειώνεται αρκετά γρήγορα.

Σίγουρα όμως είναι καλή βελτίωση σε σχέση με το Galaxy S9, δίνοντάς σας λίγο παραπάνω ενέργεια για να βγάλετε την μέρα.

Συμπεράσματα

H Samsung έκανε ότι μπορούσε για να χαμηλώσει το κόστος, χωρίς να κάνει πολλές υποχωρήσεις. Έτσι έχουμε μια πολλή καλή οθόνη, πολύ καλό ήχο και μια κάμερα που θα κάνει την δουλειά της όταν την χρειαστείτε. Οι επιδόσεις είναι αρκετά καλές και η τιμή αρκετά καλή για όσα προσφέρει.

Αν καταφέρναμε να είχαμε καλύτερη αυτονομία, τότε θα μιλούσαμε για μια από της καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.

Αν μπορείτε να ζήσετε με τις υποχωρήσεις που έκανε η εταιρία στην συσκευή, τότε αξίζει την προσοχή σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.