Οθόνη

Η οθόνη είναι αυτό που διαφοροποιεί το Galaxy S10e από τα μεγαλύτερα S10, τόσο για το μέγεθος της, όσο και για την ανάλυσή του. Η οθόνη του παραμένει τεχνολογίας Dynamic AMOLED, για πιο σωστή χρωματική απόδοση, ενώ η οθόνη αυτή τη φορά δεν είναι κυρτή στις άκρες. Η έλλειψη κυρτότητας δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού ο βασικός λόγος ύπαρξης είναι αισθητικός, ενώ κάνει πολύ δυσκολότερη την εφαρμογή tempered glass στην συσκευής, για προστασία.

Η εταιρία στην ανακοίνωση των συσκευών μας είπε πως οι νέες Dynamic AMOLED, έχουν μειωμένη χρήση στο ψυχρό μπλε φωτισμό, ώστε να είναι πιο ξεκούραστες για τα μάτια. Πραγματικά την βρήκαμε πιο ξεκούραστη, όμως στα λευκά είχαμε ένα πολύ ελαφρύ τόνο πορτοκαλοκίτρονου, που όμως δεν ενοχλεί και συνηθίζεται γρήγορα.

Στο θέμα της ανάλυσης, τα 1080p δεν μας ενόχλησαν καθόλου και βρήκαμε την οθόνη να έχει πολλή καλή ευκρίνεια. Η φωτεινότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και η θέαση είναι άριστη ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με πολύ δυνατές εστίες φωτισμού.

Κλείνοντας με την οθόνη να πούμε πως το περιεχόμενο HDR10+ είναι συμβατό με την συσκευή και η θέασή του απολαυστική.

Ήχος

Όπως όλες οι ναυαρχίδες της Samsung τα τελευταία χρόνια, έτσι και το Galaxy S10e, έρχεται με στερεοφωνικό ήχο. Το ένα ηχείο βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ το δεύτερο είναι το ακουστικό. Συγκεκριμένα οι πιο μπάσες συχνότητες βγαίνουν από το μεγαλύτερη ηχείο στο κάτω μέρος, ενώ οι πρίμες έρχονται από το ακουστικό. Αυτό το στήσιμο του ήχου, μας δίνει την αίσθηση του στερεοφωνικού ήχου, χωρίς όμως να αποδίδουν και τα δύο ηχεία το ίδιο.

Ο ήχος είναι πολύ ποιοτικός για ηχεία αυτού του μεγέθους, με αρκετά καλή ένταση. Έχουμε βαθιά μπάσα και αρκετά καθαρές ψηλές.

Αυτό όμως που μας αρέσει ιδιαίτερα είναι η ύπαρξη θύρας 3.5mm για τα ακουστικά μας, ώστε να μπορούμε να συνδέσουμε στην συσκευή μας οποιοδήποτε σετ ακουστικών, χωρίς την ανάγκη αντάπτορα, ώστε να απολαύσουμε την μουσική μας και της ταινίες μας, με σαφώς καλύτερο ήχο.

Κάμερα

Στο φωτογραφικό μέρος της συσκευής, η εταιρία αποφάσισε να κρατήσει τις δύο από τις τρεις κάμερες των άλλως δύο μοντέλων για το πίσω μέρος της συσκευής. έτσι θα βρούμε την βασική ευρυγώνια κάμερα, με τον αισθητήρα των 12MP και φακό διαφράγματος f/1.5-2.4. Δίπλα της θα βρούμε τον υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2, που πίσω του έχει αισθητήρα 16MP.

Στην ουσία έχουμε την ίδια κάμερα με το Galaxy S10, χωρίς όμως την δυνατότητα οπτικού ζουμ.

Η βασική κάμερα παράγει πολύ ωραία κορεσμένα χρώματα, παράλληλα με πολλή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες μας. Έχουμε πολύ καλό δυναμικό εύρος και αρκετά καλές επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό. Δυστυχώς όμως σε αρκετά χαμηλό φωτισμό, παραμένει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπάρχει software για νυχτερινές φωτογραφίες (Bright Mode), όμως ακόμα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ελπίζουμε σε μελλοντικό update να το δούμε να βελτιώνεται.

Ο υπερευρυγώνιος φακός προσφέρει μεγάλο πλάνο, ενώ η ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση των 16MP είναι αρκετή για να κρατήσει την λεπτομέρεια της φωτογραφίας. Με το f/2.2 όμως και χωρίς κάποια λειτουργία νυκτός, σε χαμηλό φωτισμό ίσως δυσκολευτεί λίγο. Στα αρνητικά η έλλειψη δυνατότητας εστίασης με τον υπερευρυγώνιο φακό, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχετε το Super Macro, που έχουμε δει στα Mate 20 Pro και P30 Pro.

Στο κομμάτι του ΑΙ, οι αλλαγές με την τεχνητή νοημοσύνη και χωρίς αυτή είναι αρκετά μικρές. Η συσκευή αναγνωρίζει την σκηνή που θέλουμε να τραβήξει, αλλά οι αλλαγές δεν είναι εμφανείς τις περισσότερες φορές. Τουλάχιστον αυτή τη φορά έχουμε καλύτερες ταχύτητες στην αναγνώριση.

Στα πολύ θετικά έχουμε την αυτόματη ενεργοποίηση του HDR, μέσω του AI, όταν αυτό χρειάζεται, κάτι που έχει παραλείψει ο ανταγωνισμός.

Στο κομμάτι του βίντεο το Galaxy S10e δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τα μεγάλα του αδέρφια, προσφέροντας καταπληκτική σταθεροποίηση, αλλά και τρομερή ποιότητα στην εικόνα. Μπορούμε επίσης να τραβήξουμε βίντεο σε HDR, ενώ η ταχύτατη εστίαση θα μας λύσει τα χέρια! Επίσης μπορούμε κατά την εγγραφή βίντεο να κάνουμε εναλλαγή ανάμεσα στον ευρυγώνιο και υπερευρυγώνιο φακό, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

Κλείνοντας, η εμπρόσθια κάμερα παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις, με δυνατότητα focus, ώστε να είναι πάντα εστιασμένες οι φωτογραφίες μας, επιτυγχάνοντας την μέγιστη ποιότητα. Επίσης είναι ίσως η μόνη σειρά συσκευών που τραβάει 4K βίντεο από την εμπρόσθια κάμερα.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.