Επιδόσεις

Στο εσωτερικό του Samsung Galaxy S10+ χτυπάει ο ολοκαίνουριος Exynos 9820, που αποτελείται από 2 πυρήνες Mongoose M4 στα 2.73GHz, δύο πυρήνες Cortex A-75 στα 2.31GHz και άλλους 4 πυρήνες Cortex-A55 χρονισμένους στα 1.95GHz. Το νέο chipset είναι στα 8nm και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ παράλληλα έχουμε και καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, που όμως όταν το chipset δουλεύει στο 100%, η κατανάλωση αυξάνεται ραγδαία. Από μνήμη έχουμε 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, που είναι επεκτάσιμη με microSD μέχρι 512GB.

Το Samsung Galaxy S10+ είναι πολύ δυνατή συσκευή και κυριολεκτικά μπορεί να τρέξει τα πάντα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ότι και αν ρίξαμε πάνω του, το έτρεξε χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

Τις άριστες επιδόσεις επιβεβαιώνουν και τα benchmarks που μας έδωσαν μερικά από τα πιο δυνατά σκορ που έχουμε δει ποτέ στο στρατόπεδο του Android.

Αυτονομία

Η Samsung επιτέλους αποφάσισε να αφήσει πίσω τις την φοβία με τις μεγάλες μπαταρίες που απέκτησε με τα περιστατικά του Galaxy Note 7. Έτσι έβαλε μπαταρία 4100mAh στο Galaxy S10+ και η διαφορά φαίνεται ξεκάθαρα πλέον. Η συσκευή θα σας βγάλει την ημέρα σχετικά άνετα, όμως αν την ζορίσετε πάρα πολύ ίσως χρειαστείτε μερικά λεπτά στον φορτιστή. Στο τεστ του PCMark τα πήγε πάρα πολύ καλά, με την συσκευή να καταναλώνει το 80% της μπαταρίας σε 11 ώρες και 56 λεπτά.

Στο κομμάτι τις φόρτισης έχουμε ταχεία φόρτιση, που όμως στην έκδοση που κρατάμε στα χέρια μας παραμένει πίσω από τον ανταγωνισμό σε θέματα ταχύτητα, με την συσκευή να χρειάζεται λίγο πάνω από τα 100 λεπτά για να φορτίσει πλήρως. Στα θετικά η ύπαρξη αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, η οποία μας βόλεψε ιδιαίτερα, όταν θέλαμε να φορτίσουμε τα Galaxy Buds μας.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy S10+ είναι μια πραγματικά πλήρης συσκευή. Έχει με διαφορά την καλύτερη οθόνη σε smartphone, ενώ η ήχος της είναι υποδειγματικός. Οι επιδόσεις είναι απο τις καλύτερες και η αυτονομία σε πολύ καλά επίπεδα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καλή αυτονομία το κάνουν ιδιαίτερα πλήρες.

Αν αλλάζαμε κάτι στην συσκευή θα ήταν πιθανότατα η βελτίωση στο software της κάμερας. Επίσης θα θέλαμε να δούμε στην χώρα μας και την έκδοση με τον Snapdragon 855.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.