Οθόνη

Με διαφορά το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Galaxy S10+ είναι η οθόνη του. Η Samsung την ονομάζει Dynamic AMOLED και φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση. Έτσι μειώνεται την ψυχρότητα του μπλε, ώστε να είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια μας, χωρίς όμως να παραμορφώνει τα χρώματα. Μάλιστα τα χρώματα τα της οθόνης είναι τα πιο ρεαλιστικά που θα βρούμε σε συσκευή. Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει υποστήριξη για HDR 10+!

Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει μέχρι τα 1200nits, που είναι απίστευτα υψηλή. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα στην θέαση, ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού.

Όπως πάντα οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές και δεν έχουμε παραμόρφωση χρωμάτων από διάφορες γωνίες.

Στο θέμα της οπής για τις κάμερες, μπορούμε να πούμε πως είναι ίσως η πιο βολική λύση, καθώς είναι σε σημείο που θυμίζει το σήμα των καναλιών στην τηλεόραση. Έτσι το έχουμε ήδη συνηθίσει και δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα.

Κάτω από την οθόνη θα βρούμε σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που λειτουργεί με υπέρηχους. Μέχρι στιγμής είναι η ταχύτερη υλοποίηση που έχουμε συναντήσει, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ήχος

Εδώ η Samsung έχει καλή παράδοση και το Galaxy S10+ την ακολουθεί πιστά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με στερεοφωνικά ηχεία. Το ένα ηχείο βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής και το δεύτερο είναι στο ακουστικό, πάνω από την οθόνη. Τα ηχεία αποδίδουν πάρα πολύ καλά, με πολύ υψηλή ένταση και πολύ καθαρό ήχο. Συγκεκριμένα έχουμε δυνατά μπάσα και πολύ καθαρές ψηλές. Ο στερεοφωνικός ήχος ζωντανεύει το περιεχόμενό μας και η εμπειρία είναι πολύ καλή.

Αυτό που μας αρέσει όμως περισσότερο στο κομμάτι του ήχου, είναι φυσικά η θύρα 3.5mm για τα ακουστικά μας. Μας έχει λείψει από τις περισσότερες συσκευές και η Samsung αποδεικνύει περίτρανα πως δεν χρειάζεται να απουσιάζει από την συσκευή. Μπράβο Samsung!!!

Κάμερα

Μεγάλες αλλαγές έχουμε και στο κομμάτι τις κάμερας, καθώς έχουμε την προσθήκη τριτου αισθητήρα που προσφέρει υπερευρυγώνιες λήψεις. Συγκεκριμένα ο φακός είναι 0.5 σε σχέση με τον βασικό ευρυγώνιο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η βασική κάμερα είναι στα 12MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.5-2.4, παρόμοια με αυτή του Galaxy S9+. Δίπλα του έχουμε αισθητήρα 12MP, με τηλεφακό που προσφέρει 2Χ οπτικό ζουμ και έχει διάφραγμα f/2.4. Τέλος έχουμε τον υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2, μπροστά από αισθητήρα 16MP. Οπτικό σταθεροποιητή εικόνας έχουμε μόνο στις δύο πρώτες κάμερες, αφού στον υπερευρυγώνιο δεν είναι τόσο απαραίτητος. Η Samsung έχει πολύ δυνατές κάμερες στις ναυαρχίδες της και το Galaxy S10+ δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι φωτογραφίες σε καλό φωτισμό έχουν πάρα πολύ καλή ποιότητα, με πολύ λεπτομέρεια ακόμα και σε 100% ζουμ. Τα χρώματα είναι ίσως λίγο πιο κορεσμένα, όμως αυτό κάνει τις φωτογραφίες πολύ εντυπωσιακές. Οι εικόνες που πήραμε έχουν πολύ καλό εύρος και δυνατή αντίθεση.

Σε χαμηλότερο φωτισμό έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, όπως υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, που ελπίζουμε να έρθει σύντομα η αναμενόμενη βελτίωση μέσω update. Ελπίζουμε σε βελτίωση της λειτουργίας νυκτός, καθώς είναι ακόμα σε αρχικά στάδια δεν και αποδίδει όπως ο ανταγωνισμός.

Οι κάμερες στις πρόσοψη είναι επίσης πάρα πολύ δυνατές και πιθανότατα οι καλύτερες αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η ποιότητα που παράγουν είναι άριστη, με πολύ λεπτομέρεια και αρκετά καλή αναγνώριση στο βάθος πεδίου.

Στο κομμάτι του βίντεο είναι που η συσκευή πραγματικά λάμπει. Το βίντεό της είναι εκπληκτικό, με ανάλυση 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Όταν είμαστε σε αναλύσεις μέχρι 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, μπορούμε να κάνουμε λήψη βίντεο HDR 10+, που είναι ότι πρέπει για την οθόνη του κινητού που το υποστηρίζει ή για νέες τηλεοράσεις με αυτό το χαρακτηριστικό. Η σταθεροποίηση είναι άψογη, ενώ έχουμε επιλογή να ενεργοποιήσουμε τον συνδυασμό οπτικής και ψηφιακής σταθεροποίησης για έξτρα σταθερές λήψεις.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.