Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που παρουσίαζε τις αναβαθμίσεις της Samsung στις συσκευές της. Από αυτό έλειπε το Samsung Galaxy S III. Μέχρι πριν λίγο ήταν έντονα τα σχόλια που αμφισβητούσαν αυτή την πληροφορία, αλλά τελικά η Samsung επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας.

galaxy s III kitkat

Μέσα από το SamMobile η εταιρία ανακοίνωσε πως τα Samsung Galaxy S III και Samsung Galaxy S III mini δεν θα αναβαθμιστούν σε KitKat 4.4. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική αναβάθμιση στην πλατφόρμα της Google, διαφορετικές επιδόσεις του υλικού όπως η μνήμη (RAM, ROM, κτλ), οι δυνατότητες multitasking και η οθόνη, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα Samsung Galaxy S III και Samsung Galaxy S III mini 3G έρχονται με 1GB RAM, πράγμα που δεν τους επιτρέπει να υποστηρίξουν την αναβάθμιση της πλατφόρμας. Σαν αποτέλεσμα των περιορισμών του hardware, τα Galaxy S III και S III mini δεν μπορούν αν υποστηρίξουν την αναβάθμιση, παρέχοντας συγχρόνως καλή εμπειρία χρήσης. Η Samsung αποφάσισε να μην προσφέρει την αναβάθμιση σε KitKat για τα Galaxy S III και Galaxy S III mini, ενώ η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για τo Galaxy S III LTE, καθώς τα 2GB RAM είναι αρκετά για να στηρίξουν την αναβάθμιση»

Αυτή τη φορά η Samsung μας απογοητεύει, καθώς το Android 4.4 KitKat είναι σχεδιασμένο για να τρέχει άψογα σε συσκευές με 512MB RAM. Το μόνο πράγμα που κρατάει πίσω την αναβάθμιση δεν είναι το 1GB της συσκευής αλλά το κακό port των εφαρμογών της Samsung και του παλιού TouchWiz. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σταματάει ο κύκλος αναβαθμίσεων 6 μήνες νωρίτερα από ότι μας έχει συνηθίσει η Samsung! Το μόνο σίγουρο είναι πως το XDA Developers θα πάρει φωτιά τους επόμενους μήνες!

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.