Samsung-Galaxy-Concept-Phone-1

Τώρα που το μυστήριο του Samsung Galaxy S 4 αποκαλύφθηκε, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μελετάμε για το τι έχει στα σχέδια της η Samsung για τον αντικαταστάτη του.
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στα χαρακτηριστικά που ήδη διαθέτει ή και να προστεθούν άλλα τόσα!

Κάποια από αυτά που θα αναφέρουμε μπορεί να μην υπάρχουν καν διαθέσιμα αλλά δείτε αυτό το άρθρο σαν μια λίστα επιθυμιών γι αυτό που θα θέλαμε να έχει το Samsung Galaxy S 5.

Ασύρματη φόρτιση

Για να ξεκινήσουμε, ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα σε άλλα smartphones αλλά όχι στο SGS4 με την αγορά του, είναι η ασύρματη φόρτιση. Μπορούμε να συζητάμε  όλη την ημέρα για το αν η ασύρματη φόρτιση είναι κάτι καλό ή όχι, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η Samsung δεν το περιλαμβάνει με την αγορά της συσκευής – αλλά θα πρέπει να το πάρετε σαν ξεχωριστό αξεσουάρ. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ;oti αυτό έγινε για να μειωθεί η τιμή του αρχικού προϊόντος, ενώ άλλοι ότι η Samsung θέλει να βγάλει χρήματα από τα αξεσουάρ. Και οι δύο απόψεις πιθανόν να είναι σωστές. Άρα για το GS5 σίγουρα θα θέλαμε ασύρματη φόρτιση Out of the Box!

Επεξεργαστής

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που το SGS4 έχει “octa-core” στο εσωτερικό του. Αυτό όμως δεν ισχύει, τουλάχιστον στη πράξη. Αντ’ αυτού, έχει δύο σετ από τέσσερις πυρήνες μαζί. Αυτό θα πρέπει βοηθήσει με την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Δε νομίζω να δούμε στο SGS5 δέκα ή δεκαέξι ή εικοσιτέσσερις πυρήνες αλλά σίγουρα η Samsung θα ανεβάσει την ταχύτητα από το 1.6GHz που είναι τώρα, στο 1.8GHz, ή ακόμη και στα 2GHz για το SGS5.

Λογισμικό

Το SGS4 θα τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, 4.2.2. Το SGS5 θα τρέχει το Android 5.0. Το τι χαρακτηριστικά θα φέρει αυτό είναι απλά εικασίες. Σίγουρα θα είναι η τελευταία και θα έχει για launcher το πιο σύγχρονο TouchWiz.

Η Samsung θα συνεχίσει να βάζει νέα, καινοτομικά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις λογισμικού που δεν περιλαμβάνονται στην “κανονική έκδοση” του Android. Κάποιες θα είναι νέες, μερικές θα είναι χρήσιμες και κάποιες τελείως άχρηστες.

Οθόνη

Το SGS5 πρόκειται έχει την ίδια ανάλυση δηλαδή στα 1080P, αν και η οθόνη κλειδώματος θα είναι ακόμα καλύτερη και λογικά ακόμη μεγαλύτερη από 5 ίντσες.

Μετά το 1080P είναι η ανάλυση  4K. Δεν νομίζουμε ότι θα δούμε οθόνες 4K για smartphones οποτεδήποτε σύντομα.

RAM και αποθήκευση

Με τη Google να πιέζει σκληρά για τη προώθηση της υπηρεσίας αποθήκευσης cloud μας κάνει εντύπωση πως η Samsung διατηρεί ακόμα τόσο ‘μεγάλη’ χωρητικότητα στις συσκευές της. Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι πως κάθε συσκευή περιλαμβάνει υποδοχή για sd card για μεγαλύτερη επεκτάσιμη μνήμη. Το SGS5 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη, και δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από τις sd cards σύντομα!

Η RAM θα παραμείνει στάσιμη στα 2GB για λίγο καιρό ακόμα. Όμως ίσως δούμε μια αλλαγή στη ταχύτητα των εν λόγω RAM.

Camera

Το SGS4 έχει τελικά 13-megapixel κάμερα. Αυτό είναι μια αύξηση της τάξεως των 5 megapixels περισσότερη από αυτή του SGS3 . Εάν πάμε με το ίδιο ρυθμό μιλάμε για μια κάμερα 18MP. Βέβαια επειδή δεν έχει τόσο λογική του απλά να αυξηθούν τα megapixel, πιο πιθανό είναι η Samsung να ακολουθήσει λίγο τη τακτική του HTC One και να βάλει ένα πολύ καλύτερο φακό με τα ίδια megapixel.

Σχεδιασμός και Υλικά

Η Samsung έχει έναν πολύ βολικό και ‘πιασάρικο’ σχεδιασμό αυτή τη στιγμή. Κάνει ακριβώς ό, τι πρέπει να κάνει.
Όσο και αν δε μας αρέσει όμως η επιλογή των υλικών, μην περιμένετε να δείτε μεγάλη διαφορά από το υφιστάμενο σχεδιασμό για το SGS5. Πρόκειται να είναι σχεδόν όμοιο με το SGS4, που μοιάζει με τη σειρά του στο SGS3.

Τώρα που έχετε ακούσει τι είχαμε να πούμε για το Samsung Galaxy S 5, τι γνώμη έχετε;Τι θέλετε να δείτε στο SGS5 που δεν το έχει το SGS4;

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα να δω στην παρουσίαση του s5 αφοί εσάς…το αξίζετε πραγματικά παιδιά 🙂 συνεχίστε την καλή δουλειά!!!

  2. Χωρις να το παιζω ξερολας…. αλλα απο θεμα CPU θα παει σε Cortex A57 quad core ( μονο οι πυρηνες δεν κανουν την διαφορα) και λογισμικο θα τρεχει το 5,1 που θα ανακοινωθει το φθινοπωρο..!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.