Φαίνεται πως η US Federal Aviation Administration (FAA) σκέφτεται να απαγορεύσει την είσοδο σε αεροπλάνα, σε όσους έχουν στην κατοχή του ένα Galaxy Note 7, λόγω του προβλήματος που έχει εμφανιστεί με μπαταρίες να σκάνε. Ο οργανισμός φαίνεται να εργάζεται πάνω στον τρόπο που θα υλοποιηθεί η απαγόρευση.

Ο οργανισμός δήλωσε:

ΕΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ Ή ΣΤΙΣ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Η FFA δήλωσε πως δεν έχει λάβει την τελική απόφαση σχετικά με το θέμα, όμως δεν ανέφερε επίσης γιατί δεν έχει παρθεί ακόμα μια απόφαση σχετικά. Η Samsung μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει αίτημα για ανάκληση συσκευών στην US Consumer Product Safety Commission, οπότε δεν υπάρχει επίσημα το πρόβλημα, κάτι που καθυστερεί την διαδικασία.

Στην χώρα μας πάντως η ανάκληση έχει ήδη γίνει και η Samsung Hellas έχει πάρει από τους παρόχους όλες τις συσκευές, ώστε να τις αντικαταστήσει με νέες, ώστε να γίνει η επίσημη κυκλοφορία τους στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ