Όπως πιθανότατα θα έχετε ήδη δει, έχουμε στα χέρια μας το Samsung Galaxy Note 9 και το αναλυτικό hands on review της συσκευής έχει ήδη δημοσιευθεί. Στο παρελθόν είχαμε κάνει ήδη δοκιμή με το Galaxy S8, στην κατανάλωση μπαταρίας σε διαφορετικές αναλύσεις της οθόνης, με την αυτονομία να μειώνεται όσο η ανάλυση ανεβαίνει. Η συσκευή έχει προεπιλεγμένη ανάλυση την FHD+. Ένας θεατής του βίντεο στο YouTube όμως, μας αποκάλεσε άσχετους, θεωρώντας πως η αυτονομία δεν αλλάζει. Έτσι είπαμε να τρέξουμε το τεστ αυτονομίας του PCMark σε διαφορετικές αναλύσεις, για να καλύψουμε την πιθανότητα να έχει κάνει η Samsung αλλαγές και με κάποιο μαγικό τρόπο να μην ζορίζεται παραπάνω η GPU σε υψηλότερες αναλύσεις. Τα αποτελέσματα φυσικά ήταν τα αναμενόμενα και είναι εντελώς λογικά. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν θέσαμε την ανάλυση τη οθόνης σε αναλύσεις HD+, FHD+ και QHD+ και τρέξαμε το τεστ μπαταρίας του PCMark, που κάνει διάφορες διεργασίες στο κινητό, μέχρι η μπαταρία να πέσει στο 20%, από το 100%. Τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα, με την συσκευή να βγάζει 12 ώρες και 11 λεπτά σε ανάλυση HD+.Σε ανάλυση FullHD+, που είναι και η προεπιλεγμένη, άντεξε 11 ώρες και 22 λεπτά. Όπως ήταν αναμενόμενο σε ανάλυση QHD+ είδαμε να αντέχει 10 ώρες και 37 λεπτά.

Τα αποτελέσματα μας δείχνουν πως όσο πιο πολύ επιβαρύνουμε την GPU, με υψηλότερες αναλύσεις, τόσο αναβαίνει και η κατανάλωση της μπαταρίας. Από ότι φαίνεται τα 1080p είναι η χρυσή τομή σε ανάλυση, αφού παράγει υψηλή ευκρίνεια, χωρίς να ρουφάει την μπαταρία. Εκεί που θα χρειαστούμε την παραπάνω ανάλυση, θα είναι σίγουρα στο VR.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό hands on βίντεο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.