Σύμφωνα με τo Κορεάτικo πρακτορείο ειδήσεων Chosun, ο Πρόεδρος της Samsung Mobile θα ανακοινώσει στις 23 Ιανουρίου το αποτέλεσμα της έρευνας για τις … εκρηκτικές μπαταρίες του Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7 Έρευνα

Η πολύμηνη έρευνα, που ξεκίνησε μετά τις εκρήξεις μπαταριών σε πολλαπλά Note 7 και την  ολοκληρωτική ανάκληση τoου phablet, ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Η Samsung SDI, o κύριος προμηθευτής των μπαταριών του Note 7 δεν είναι, όπως φαίνεται τελικά, ο ένοχος για τα προβλήματα.

Αντιθέτως, η Instrumental, μια εταιρεία μηχανολογικού σχεδιασμού, παρουσιάζεται ως ένας εκ των υπευθύνων για τις εκρήξεις στις μπαταρίες του τηλεφώνου. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν σχεδιάστηκαν αρκετά μεγάλες ανοχές στο τηλέφωνο, που θα επέτρεπαν στην μπαταρία να διασταλεί χωρίς προβλήματα.

Ακόμη χειρότερα βεβαίως ήταν τα θέματα που εντοπίστηκαν στο λογισμικό που θα έκλεινε αυτόματα το smartphone εάν εντόπιζε υψηλές θερμοκρασίες. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση ήταν απλό, το λογισμικό δεν δούλευε.

Το Galaxy Note 7, άλλωστε, είχε πάρα πολλά features που χρησιμοποιούσαν αρκετή ισχύ, όπως το iris scanner και το S Pen, με αποτέλεσμα τηλέφωνο να ζεσταίνεται συχνά. Προσθέστε σε αυτά μια μπαταρία που δεν είχε χώρο να διασταλεί και ένα λογισμικό που έπρεπε να σταματάει αυτές τις καταστάσεις αλλά δεν δούλευε και έχετε τις αιτίες των εκρήξεων στις μπαταρίες του phablet.

Ένας αντιπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι μαζί με την ανακοίνωση για τα αίτια των εκρήξεων, η εταιρία θα παρουσιάσει και το πλάνο της για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο Galaxy S8.

H CEO της Instrumental, και πρώην σχεδιάστρια του Apple Watch, δήλωσε ότι όσον αφορά την μπαταρία του Note 7 δε μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό όσον αφορά το design.

Και όλα αυτά ΠΡΙΝ την επίσημη ανακοίνωση από τη Samsung…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.