Το Samsung Galaxy Note 5 ανακοινώθηκε επιτέλους και έχει δεχθεί πολλή κριτική για την μικρότερη μπαταρία του, σε σχέση με το Galaxy Note 4. Οι χρήστες φοβούνται το ενδεχόμενο να έχει μικρότερη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του, αφού περιμέναμε ίδιας ή μεγαλύτερη χωρητικότητας μπαταρία. Έτσι λοιπόν το PhoneArena πήρε την συσκευή στα χέρια του και δοκίμασε την αυτονομία της, με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα.

Galaxy-Note5-battery-life-benchmark-header

Η μείωση των 220mAh στην μπαταρία δεν έφερε τελικά και μείωση στην αυτονομία, αλλά χάρη στο chipset βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στην συσκευή. Πόσο μεγαλύτερη όμως;

Σύμφωνα με τα τεστ του PhoneArena, το Samsung Galaxy Note 5 κατάφερε να μείνει ανοιχτό για 9 ώρες και 11 λεπτά, σε αντίθεση με το Galaxy Note 4, που είχε φτάσει τις 8 ώρες και 43 λεπτά, ενώ πλησίασε πολύ το Sony Xperia Z3, που η φοβερή του αυτονομία άγγιξε τις 9 ώρες και 29 λεπτά στο τεστ του PA.

note 5 battery life

Εντυπωσιακός είναι και ο χρόνος φόρτισης της συσκευής, που χρειάστηκε 81 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση, σε αντίθεση με τα 95 του προκάτοχού του και τα 171 λεπτά που χρειάζεται το iPhone 6 Plus.

note 5 charging time

Αυτό σίγουρα μας έμαθε πως η αυτονομία δεν έχει να κάνει μόνο με την μπαταρία! Καλή δουλειά Samsung!

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ