Εδώ και αρκετές μέρες είχαμε στα χέρια μας το Samsung Galaxy Note 3 και το περάσαμε από όλα τα τεστ. Είναι το βασικό μου τηλέφωνο εδώ και 10 μέρες, και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Για παράδειγμα ή κάμερα έχει πάνω από 1000 λήψεις από την ώρα που την πήρα στα χέρια μου.  Πάμε να δούμε λοιπόν την συσκευή!

Για τους ανυπόμονους, το βίντεο review είναι στο τέλος του άρθρου!

Galaxy Note 3

Εμφάνιση

Περιμέναμε το Samsung Galaxy Note 3 να έχει τις ίδιες γραμμές του Galaxy S4, αλλά η Samsung μας ξάφνιασε! Το Galaxy Note 3 είναι ένα όμορφο τηλέφωνο κατά την γνώμη μου. Το πίσω καπάκι της μπαταρίας μπορεί να είναι πλαστικό, αλλά έχει την υφή και την εμφάνιση του δέρματος, χαρακτηριστικό που το κάνει να έχει μια πιο premium αίσθηση.

Πάντως ψέματα δεν θα πω, η συσκευή είναι μεγάλη! Σίγουρα δεν είναι για όλους, θεωρώ όμως πως συνηθίζεται εύκολα, ενώ δεν είναι δύσκολο στη χρήση!

 

S-Pen

Το βασικό χαρακτηριστικό του Galaxy Note 3, είναι το S-Pen.  Ο λόγος για το πενάκι της συσκευής, που έχει αισθητήρα πίεσης για να καταλαβαίνει πόσο δυνατά το πατάμε.  Με νέες λειτουργίες όπως το Action Memo, που μας επιτρέπει να κρατάμε σημειώσεις, από τις οποίες μπορεί να αναγνωρίσει τον γραφικό μας χαρακτήρα. Αν για παράδειγμα γράφουμε ένα τηλέφωνο με ένα όνομα, το Galaxy Note 3 το καταλαβαίνει και μας δίνει την επιλογή να καλέσουμε το νούμερο ή να το αποθηκεύσουμε ή να στείλουμε μήνυμα.

Μετά έχουμε το Scrapbooker που μας επιτρέπει να επιλέξουμε σημεία από μια ιστοσελίδα ή ένα αρχείο και να τα καταχωρίσουμε στο Scrapbook μας για μελλοντική χρήση.

Μια ακόμα επιλογή είναι το Screen Write που τραβάει ένα Screenshot της οθόνης μας και μας επιτρέπει να το επεξεργαστούμε και να σημειώσουμε πράγματα πάνω του.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι και το S Finder, που μας επιτρέπει να αναζητήσουμε πράγματα στη συσκευή μας, ορίζοντας τομέα και χρονική περίοδο. Έτσι μπορούμε να ψάξουμε για πράγματα σε όλη μας την συσκευή ή σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τα email μας.

Τέλος έχουμε το Pen Window που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε ένα ορθογώνιο πάνω στην οθόνη και μέσα σε αυτό να ανοίξουμε μια εφαρμογή. Αυτό σε συνδυασμό με το multi-window προσφέρει πραγματικό multitasking στην συσκευή και προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί.

Γενικά με το S-Pen οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να γίνεται  αρκετά δημιουργικοί με αυτό, καθώς υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο Play Store που θα μπορείτε να σχεδιάσετε στην συσκευή σας.

Οθόνη

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, όπως είναι αναμενόμενο η οθόνη του Galaxy Note 3, είναι εκπληκτική. 5.7 χορταστικές ίντσες σε μια συσκευή με μικρά bezels, τι άλλο να ζητήσει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Η οθόνη είναι τεχνολογίας sAMOLED, με βαθιά μαύρα και πολύ ζωντανά και κορεσμένα χρώματα. Η θέαση βίντεο είναι απολαυστική, ενώ το browsing, υποδειγματικό.

Η οθόνη μπορεί να είναι Pentile αλλά στα 1080p και στα 386 ppi, δεν πρόκειται να καταλάβετε την διαφορά, ούτε να ξεχωρίσετε Pixel με γυμνό μάτι. Η παραπάνω φωτογραφία είναι με κάμερα 18MP και φίλτρο +10 Macro.

 

galaxy note 3 screen

Ήχος

Ο ήχος του Galaxy Note 3 είναι αρκετά καλός, χωρίς παραμορφώσεις και τριξίματα. Δεν είναι ο καλύτερος που έχουμε ακούσει σε συσκευή. Σίγουρα όμως είναι πάνω από τον μέσω όρο. Φυσικά όταν μπαίνουν τα ακουστικά, ο ήχος απογειώνεται!

 

Κάμερα

Το Samsung Galaxy Note 3 έχει μια από τις καλύτερες κάμερες στην αγορά των Smartphones. Έχει και μια πρωτιά στο θέμα της κάμερας, καθώς είναι η πρώτη συσκευή που τραβάει βίντεο ανάλυσης 4Κ. Αυτό σημαίνει βίντεο με 4 φορές περισσότερα pixels σε σχέση με το FullHD βίντεο.

Σε συνθήκες καλού φωτισμού, οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλές, με καλή τονικότητα και καλή αναλυτικότητα. Δεν έχουμε φαινόμενα ψηφιακού θορύβου παρά μόνο σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, που είναι και το λογικό.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το Galaxy Note 3 έχει αρκετά καλή απόδοση, ενώ το LED Flash του είναι αρκετά δυνατό.

Σε γενικές γραμμές η κάμερα του Galaxy Note 3 είναι αρκετή για να αφήσει τους περισσότερους ικανοποιημένους.

 Δείτε τα δείγματα από την κάμερα

Παιχνίδια

Γίνεται να έχεις μια οθονάρα μπροστά σου και να μην δοκιμάσεις να παίξεις ένα παιχνίδι; Δεν νομίζω. Εμείς ρίξαμε στο Galaxy Note 3, μερικά από τα πιο βαριά και απαιτητικά παιχνίδια. Είδαμε το The Dark Knight Rises και το Modern Combat 4. Και τα 2 παιχνίδια είναι πολύ απαιτητικά καθώς έχουν αρκετά σύνθετα γραφικά. Το Galaxy Note 3 με τον Snapdragon 800 και την Adreno 330, δεν σκάλωσε πουθενά και μας έδωσε μια απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία στο θέμα των παιχνιδιών. Αν είστε φανατικός gamer, τότε το Samsung Galaxy Note 3 είναι μια συσκευή που πρέπει σίγουρα να κοιτάξετε!

galaxy note 3 gaming

Browsing

Το είπαμε και πιο πάνω, όταν μιλούσαμε για την οθόνη. Το Samsung Galaxy Note 3 είναι απολαυστικό στο θέμα της πλοήγησης στο διαδίκτυο.  Πέρα από την οθόνη όμως, το δυνατό Hardware της συσκευής, συμβάλει στο ομαλό scrolling στις σελίδες, με την θέαση τους να γίνεται γρήγορα και απολαυστικά.

 

Benchmarks

To Galaxy Note 3 είναι η πιο δυνατή συσκευή από όσες έχουμε δοκιμάσει. Δεν είναι τεράστια η διαφορά με τον ανταγωνισμό, και δεν θα δείτε διαφορά στην καθημερινή χρήση. Σίγουρα όμως τα σκορ που είδαμε, δείχνουν σε μια κορυφαία συσκευή από θέμα επιδόσεων, που δεν σκαλώνει πουθενά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τις ρίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή θελήσετε και θα δείτε πως η συσκευή θα είναι υπάκουη και αποτελεσματική.

 

Αυτονομία

Η σειρά Galaxy Note φημίζεται για την αυτονομία της. Έτσι και το Galaxy Note 3 με την μπαταρία 3200mAh μπορεί να βγάλει άνετα μια εργάσιμη μέρα εκτός σπιτιού. Είναι μια από τις πολύ δυνατές συσκευές στο θέμα της αυτονομίας, οπότε σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Συμπεράσματα

To Samsung Galaxy Note 3 είναι κατά γενική ομολογία μια από τις πιο δυνατές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι πολύ δυνατό, με μια πάρα πολύ καλή οθόνη που συνοδεύεται από ένα καλό ήχο. Το πενάκι θα ανοίξει νέους ορίζοντες στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την συσκευή και θα σας κάνει πιο δημιουργικούς αν το επιλέξετε.

Το Galaxy Note 3 είναι η καλύτερη συσκευή της Samsung. Αν το μέγεθος δεν αποτελέι πρόβλημα για εσας, τότε πρέπει σίγουρα να το δείτε. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα.  Το μεγάλο του αρνητικό , είναι η τιμή του. Θεωρώ πως τα €799 είναι υπερβολικά. Όχι για το Galaxy Note 3 αλλά για οποιοδήποτε smartphone, τωρινό ΚΑΙ μελλοντικό.

Όπως και να έχει το Samsung Galaxy Note 3 είναι μια φανταστική συσκευή που αν την αποκτήσετε θα την απολαύσετε!

Δείτε το αναλυτικό Review που σας ετοιμάσαμε, για να δείτε μέσα από τα μάτια μας πως είναι η συσκευή!

Samsung Galaxy Note 3

 • Οθόνη: 5.7” Super AMOLED Full HD
 • Επεξεργαστής: octa-core Samsung Exynos 5420 1.9GHz ή Snapdragon 800 2.3GHz
 • Μνήμη RAM: 3GB
 • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB/64GB (επέκταση με microSD)
 • Κάμερα: 13MP με LED flash και σταθεροποίηση εικόνας, λήψη 4K/30fps, 1080p/60fps και slow motion (120fps)
 • Εμπρόσθια κάμερα: 2MP με τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας
 • WiFi: 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, IR, 4G LTE, MHL 2.0, GPS
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.3 Jelly Bean
 • Μπαταρία: 3200mAh
 • Διαστάσεις: 151.2 x 79.2 x 8.3mm
 • Βάρος: 168gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για τις μέρες μας τα λεφτά αυτά είναι πολλά αλλά τΑ 799 ευρώ η συγκεκριμένη συσκευή τα αξίζει με τέτοια χαρακτηριστικά και είναι έκδοση με 32GB !!!

 2. Δεν θα έλεγα ότι αξίζει τα λεφτά του, γιατί μία τέτοια συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα έπρεπε να λαγκάρει καθώς κάνεις περιήγηση στο ίντερνετ!!!Σας δείχνω το λινκ και από εκεί και πέρα βγάλτε τα συμεράσματα σας!!
  http://www.youtube.com/watch?v=unVcnLt296Q
  Να δείτε όταν κάνει περιήγηση στο thetimes.co.uk

 3. θεωρώ ότι αυτή την στιγμή το Ζ1 είναι στην κορυφή και έρχεται δεύτερο το note 3 . Ενα συγκριτικό μεταξύ note 3 vs sony Z1 θα ήταν ότι έπρεπε . και βέβαια είναι και φθηνότερο το Ζ1 και 50 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.