Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια ανακοίνωσε εχθές το νέο της foldable smartphone, νέο smartwatch, τα ξεχωριστά TWS ακουστικά Buds Live, τα φετινά flagship tablets, και φυσικά τα πολυαναμενόμενα Samsung Galaxy Note 20. Πόσο διαφέρουν όμως τα δύο μοντέλα μεταξύ τους;

Αρχικά, και τα δύο Samsung Galaxy Note 20 έχουν οθόνες με ελάχιστα έως ανύπαρκτα bezels και το Ultra εντυπωσιάζει με την curved display. Οι διαφορές στις οθόνες τους δεν σταματούν μόνο στον σχεδιασμό, το απλό μοντέλο έχει 6,7 ίντσες με Full HD+ ανάλυση και 60Hz ρυθμό ανανέωσης. Από την άλλη το Galaxy Note 20 Ultra έχει 6,9 ιντσών οθόνη με WQHD+ ανάλυση και 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Επίσης, το Ultra έχει Ultrasonic αισθητήρα δακτυλικό αποτυπωμάτων, ενώ το μικρό διαθέτει πλευρικό.

Πάμε στο εσωτερικό hardware, τα Samsung Galaxy Note 20 έχουν και τα δύο τον Snapdragon 865+ ή τον Exynos 990, το μικρό κυκλοφορεί με RAM έως 8GB και αποθηκευτικό χώρο μέχρι 256GB, ενώ το Ultra αγγίζει τα 12GB RAM και τα 512GB αποθηκευτικό χώρο. Στις μπαταρίες έχουμε μία διαφορά 200mAh, καθώς το Ultra έχει 4.500mAh έναντι 4.300mAh του απλού μοντέλου. Οι τεχνολογίες φόρτισης που υποστηρίζουν τα δύο μοντέλα είναι ίδιες, μέχρι 25W γρήγορη, 15W ασύρματη, και 9W αντίστροφη.

Πέρα από την οθόνη, που ξεκάθαρα κερδίζει το Samsung Galaxy Note 20 Ultra, τα δύο phablets διαφέρουν στις κάμερες. Το απλό μοντέλο έχει 12MP κύρια κάμερα και το Ultra μία 108MP. Ο τηλεφακός του μικρού είναι 64MP με 3x υβριδικό zoom και το Ultra διαθέτει 12MP τηλεφακό με 5x οπτικό zoom. Το πακέτο κλείνει με μία κοινή 12MP ultra wide και μία 10MP selfie. Επίσης, το Ultra υποστηρίζει μέχρι 50x υβριδικό zoom και έχει Laser AF.

Σε επίπεδο software και χαρακτηριστικών, τα δύο Samsung Galaxy Note 20 προσφέρουν τα ίδια, έχουν S Pen, Android 10, DeX, και τα λοιπά. Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι το απλό μοντέλο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Συγκρίνοντας λοιπόν τα σημεία, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra έχει καλύτερες κάμερες, ξεκάθαρα καλύτερη οθόνη, και καλύτερη κατασκευή. Πόσο πρέπει να πληρώσεις όμως για το κάθε ένα από αυτά; Το απλό κοστίζει 999 ευρώ για τα 256GB και η μικρότερη έκδοση του Ultra (με 256GB) κοστίζει 1.349 ευρώ.

Αξίζει λοιπόν να δώσεις χίλια ευρώ για το απλό ή να βάλεις 350 ευρώ ακόμα για κάτι καλύτερο; Η επιλογή είναι δική σου, αλλά οι περισσότεροι ίσως θεωρήσουν πολλά τα χίλια ευρώ για το μικρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.