Οθόνη

To Samsung Galaxy Note 10 μπορεί να έρχεται με οθόνη ανάλυσης FHD+, όμως είναι πραγματικά εκπληκτική. Άλλωστε και στο μεγάλο του αδερφάκι, η οθόνη έχει προεπιλεγμένη την ίδια ανάλυση και πρέπει να επέμβει ο χρήστης για να ανέβει στα QHD+. Η χρήση αυτής της οθόνης βοηθάει την αυτονομία και φυσικά το κόστος.

Βρήκαμε τη οθόνη να παρουσιάζει αρκετά υψηλή ευκρίνεια, με την πυκνότητα σε εικονοστοιχεία να φτάνει τα 401ppi. Η οθόνη είναι πολύ φωτεινή σε εσωτερικούς χώρους, ενώ όταν βγαίνουμε έξω και οι αισθητήρες της συσκευής καταλαβαίνουν πως έχουμε πολύ δυνατό φωτισμό στο περιβάλλον, ανεβάζουν ακόμα παραπάνω την φωτεινότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα στην θέαση, όποιες και αν είναι οι συνθήκες φωτισμού.

Οι γωνίες θέασης είναι άριστες, ακόμα και σε πιο ακραίες καταστάσεις δεν θα έχουμε σοβαρές παραμορφώσεις στα χρώματα.

Η οθόνη είναι dynamic AMOLED, που σημαίνει πως έχουμε πολύ ρεαλιστικά χρώματα και πραγματικά μαύρα, ενώ είναι και συμβατή με HDR10+ περιεχόμενο, για τους λάτρεις των ταινιών.

Ήχος

H Samsung παραδοσιακά τα πηγαίνει εξαιρετικά στον ήχο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Το Galaxy Note 10 δεν αποτελεί εξαίρεση, με ήχο παρόμοιο με αυτόν του μεγαλύτερου Note 10+. Παρατηρήσαμε ήχο παρόμοιο με αυτόν του μεγαλύτερου Note 10+, τόσο στην ένταση όσο και στην ποιότητα. Τα μπάσα είναι αρκετά δυνατά, ενώ οι μεσαίες και οι ψηλές είναι άριστες.

Με την χρήση ακουστικών πήραμε επίσης πολύ καλά αποτελέσματα, με πεντακάθαρο ήχο και πολύ καλή ένταση.

Η αφαίρεση της 3.5mm θύρα για τα ακουστικά μας, πραγματικά μας πλήγωσε και μας ξεβόλεψε, καθώς έπρεπε να έχουμε μαζί μας είτε BT ακουστικά, είτε αντάπτορα, που όμως δεν έρχεται μέσα στην συσκευασία. Μαζί έρχονται ένα ζευγάρι ακουστικά AKG, με αρκετά καλή ποιότητα ήχου για ακουστικά που έρχονται με συσκευή.

Κάμερα

Η κάμερα του Note 10 είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Note 10+, όμως της λείπει ο ToF αισθητήρας. Όμως μπορεί να υπολογίσει αρκετά καλά το βάθος πεδίου μέσα από τις άλλες τρεις κάμερες.

Έτσι έχουμε ευρυγώνια κάμερα 12MP, με φακό διαφράγματος f/1.5-2.4. Η δεύτερη κάμερα είναι στα 12MP με φακό διαφράγματος f/2.1, που προσφέρει 2Χ οπτικό ζουμ και τέλος αισθητήρα 16MP, με υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 10MP, με φακό διαφράγματος f/2.2.

Η ποιότητα από τον βασικό αισθητήρα είναι πάρα πολύ καλή, με πολύ λεπτομέρεια. Τα χρώματα είναι πιο κορεσμένα από ότι θα θέλαμε, αλλά αυτό είναι κάτι που επιλέγει η Samsung από τα πρώτα κι όλας smartphones της.

Ο τηλεφακός βελτιώνεται σε σχέση με το S10, με το διάφραγμά του να πέφτει στο f/2.1, πράγμα που τον κάνει πιο φωτεινό. Αυτό θα μας προσφέρει λιγότερες κουνημένες φωτογραφίες και καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλότερο φωτισμό.

Ο υπερευρυγώνιος είναι πραγματικά άριστος, με πολύ καλή ποιότητα στις φωτογραφίες και άριστα αποτελέσματα.

Στην πρόσοψη θα βρούμε αισθητήρα 10MP, με φακό διαφράγματος f/2.2. Θα θέλαμε σίγουρα πιο ανοιχτό διάφραγμα σε αυτή την κάμερα, για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, όμως η Samsung δεν μας το έδωσε.

Σε χαμηλό φωτισμό η συσκευή είναι σαφώς βελτιωμένη, με την προσθήκη ξεχωριστής λειτουργία νυκτός, όμως ακόμα δεν μπορεί να φτάσει τον ανταγωνισμό σε πιο δύσκολες φωτιστικά συνθήκες.

Στο κομμάτι του βίντεο είναι ο πραγματικός βασιλιάς, με απίστευτη ποιότητα εικόνας, άριστη σταθεροποίηση και πολύ καλή χρωματική απόδοση. Όσοι τραβάτε πολλά βίντεο, σίγουρα θα το χαρείτε. Με 4Κ@60fps για το πίσω μέρος και 4K@30fps για την πρόσοψη, δεν θα σας λείπει τίποτα από θέματα ποιότητας.

Πλέον έχουμε και την επιλογή για ενίσχυση του ήχου από μια πηγή, ζουμάροντας σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ενίσχυση του ήχου, όμως με 2Χ οπτικό ζουμ, θα πρέπει να κάνουμε και χρήση του ψηφιακού, χαλώντας την ποιότητα του βίντεο.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.