Επιδόσεις

Το Samsung Galaxy Note 10+ έρχεται με τον Exynos 9825 για chipset και 12GB RAM. Αν αυτά δεν σας είναι αρκετά, να προσθέσουμε και 256GB UFS 3.0 αποθηκευτικό χώρο, που και ο ταχύτερος αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η συσκευή πραγματικά πετάει σε ότι και αν κάνουμε και αυτό το επιβεβαιώνουν και τα benchmarks.

Παρατηρήσαμε όμως αρκετό throttling όταν η συσκευή ζορίζεται πολύ και ζεσταίνεται, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να πέφτουν σε αυτές που είδαμε στο Galaxy A70. Κάτι παρόμοιο όμως είχαμε και πέρσι με το Galaxy Note 9, που όμως έφτιαξε στην πορεία, μέσω update.

Το σημαντικό είναι πως η συσκευή τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα και ταχύτατα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και χωρίς ίχνος lag, κάτι που πάντα εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Αν ο αποθηκευτικός χώρος των 256GB δεν σας αρκεί, τότε μπορείτε να τον επεκτείνετε με microSD, μέχρι 1TB, θυσιάζοντας όμως την θύρα για την δεύτερη SIM.

Αυτονομία

To Samsung Galaxy Note 10+ έρχεται με τεράστια μπαταρία των 4300mAh, που είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις 4000mAh του Galaxy Note 9, οπότε περιμέναμε και αρκετά καλύτερη αυτονομία. Όμως παρά την μεγαλύτερη μπαταρία, τα αποτελέσματα δεν που πήραμε είναι χειρότερα από το περσινό Galaxy Note 9. Η συσκευή μας έβγαζε την μέρα όμως με πολύ έντονη χρήση ίσως χρειαστείτε μια μικρή φόρτιση λίγο πριν το πέσετε για ύπνο και το φορτίσετε οριστικά. Θα βάζαμε το Galaxy Note 10+ κάπου στην μέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες της χρονιάς, μένοντας πίσω σε σχέση με το Huawei P30 Pro.

Την αυτονομία δοκιμάσαμε και με το τεστ μπαταρίας στο PCMark, με την συσκευή να αντέχει 9 ώρες και 48 λεπτά, μέχρι να πέσει από το 100% στο 20% της μπαταρίας. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως το Galaxy Note 9 πέρσι είχε φτάσει τις 11 ώρες και 22 λεπτά.

Στα θετικά η συσκευή υποστηρίζει φόρτιση στα 45W, ενώ μέσα στην συσκευασία έχουμε φορτιστή 25W, που είναι αρκετός για να φορτίσουμε την συσκευή από το 0% στο 100%, σε μόλις 65 λεπτά. Στις δοκιμές μας σε μισή ώρα φόρτισε μέχρι το 61%, ενώ με μια γρήγορη φόρτιση 15 λεπτών, έφτασε στο 33%.

Επίσης έχουμε υποστήριξη ασύρματης φόρτισης στα 15W, ενώ προσφέρει και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για να φορτίζουμε τα υποστηριζόμενα αξεσουάρ μας, στα 9W.

Συμπεράσματα

Η σειρά Samsung Galaxy Note μας έδινε για πολλά χρόνια τον βασιλιά των smartphones, είναι όμως φέτος ο βασιλιάς;

Πιθανότατα είναι, όμως δεν είναι μόνος του στον θρόνο. Η συσκευή έχει πολλά να προσφέρει στον χρήστη, όμως πλέον έχει ελλείψεις στην αυτονομία και την κάμερα, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το S-Pen και μόνο αρκεί για να προσφέρει έξτρα λειτουργίες σε όσους το χρησιμοποιούν και φυσικά η εκπληκτική οθόνη, είναι τα δυνατότερα σημεία του Galaxy Note 10+. Ακολουθεί η εμφάνιση, η ποιότητα κατασκευής και ο ήχος.

Στην κάμερα όμως και στην μπαταρία υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κάτι που ελπίζουμε πραγματικά να τα δούμε με κάποιο firmware update.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.