Οθόνη

Ο βασικότερος λόγος για να προτιμήσει κάποιος ένα high end τηλέφωνο από την Samsung, σε αντίθεση με κάποιο άλλο είναι η οθόνη. Το Galaxy Note 10+ το επιβεβαιώνει περίτρανα, καθώς έρχεται με 6.8 ίντσες μαγείας. Η οθόνη είναι Dynamic AMOLED με ανάλυση QHD+ και είναι απίστευτη. Σε εξωτερικούς χώρους φτάνει τα 1200nits φωτεινότητας( σπό υσ 713 σε εσωτερικούς χώρους), ώστε να είναι άνετη στην χρήση και τα χρώματά της είναι πολύ ζωντανά. Παρουσιάζει άριστη αντίθεση, όπως επίσης και τρομερές γωνίες θέασης. Στο σύνολό της είναι εκπληκτική.

Η οθόνη έρχεται με προεπιλεγμένη ανάλυση στα FullHD+ και αν το γυρίσετε σε QHD+ δεν θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά στην ευκρίνεια, όμως θα δείτε τον αντίκτυπο στην μπαταρία. Έτσι σας προτείνουμε να την αφήσετε στα 1080p.

Από ρυθμίσεις θα μπορείτε να αλλάξετε την απόχρωση σε πιο φυσική ή πιο ζωντανή, με την φυσική να έχει πολύ ρεαλιστικά χρώματα. Αν θέλετε όμως πιο εντυπωσιακά και πιο κορεσμένα χρώματα που ξεπετάγονται από την οθόνη, θα πρέπει να πάτε στο vivid mode.

Αυτό που θέλει προσοχή στην συσκευή, είναι πως τα πολύ μικρά bezels προκαλούν τυχαία πατήματα κατά την χρήση, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την εμπειρία χρήσης. Αρκετές φορές, προσπαθώντας να αλλάζουμε mode στην κάμερα, με το ένα χέρι, πατιόταν το home button και μας έβγαζε στην κεντρική οθόνη του Android. Ας ελπίσουμε πως στο μάλλον θα έχουμε αναβάθμιση με το palm rejection που είχαμε δει στο παρελθόν.

Στην οθόνη θα βρούμε και τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που λειτουργεί με υπέρηχους. Δυστυχώς τον βρήκαμε λίγο πιο αργό και λιγότερο ακριβή σε σχέση με της υλοποιήσεις της Huawei και της OnePlus, όχι όμως σε σημείο να μας εμποδίζει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το face unlock για ευκολία, θυσιάζοντας όμως λίγη από την ασφάλεια που προσφέρει ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ήχος

Η Samsung παραδοσιακά έχει άριστο ήχο στις ναυαρχίδες της και το Note 10+ δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε στερεοφωνικό ήχο, από το κάτω μέρος της συσκευής και από το ακουστικό και ένα δεύτερο ηχείο στο πάνω μέρος της.

Ηχητικά πήραμε πολύ καθαρές μεσαίες και ψηλές, ενώ και το μπάσο δεν λείπει από την εμπειρία. Έχουμε αρκετό βάθος στον ήχο, που μόνο οι συσκευές της Apple μπορούν να το ξεπεράσουν και αυτό με μικρή διαφορά.

Αυτό που όμως μας στενοχώρησε είναι πως το Galaxy Note 10+ είναι η πρώτη ναυαρχίδα της εταιρίας χωρίς 3.5mm θύρα για τα ακουστικά μας, ενώ δεν υπάρχει αντάπτορας στην συσκευασία. Αντί αυτού θα βρούμε ένα ζευγάρι AKG ακουστικά, που είναι αρκετά ποιοτικά. Αν όμως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι καλύτερο, θα πρέπει είτε να πάρουμε αντάπτορα, είτε να είναι Bluetooth.

Κάμερα

Η κάμερα του Galaxy Note 10+ είναι σχεδόν ίδια με αυτή που είδαμε στο S10+ 5G με την διαφορά πως ο τηλεφακός έχει πιο ανοιχτό διάφραγμα στο f/2.1. Στα υπόλοιπα δεν έχουμε διαφορές, εκτός από το ανανεωμένο software. Πως αποδίδει λοιπόν η κάμερα;

Χρωματικά έχουμε καλό αποτέλεσμα, αν και τα χρώματα είναι λίγο πιο υπερκορεσμένα, κάτι που συνηθίζει η Samsung. Αυτό όμως κάνει τις φωτογραφίες μας πιο εντυπωσιακές. Το HDR της συσκευής είναι αρκετά έντονο και προσπαθεί να φωτίσει κάθε σημείο της φωτογραφίας, κάτι που κάνει τις φωτογραφίες λίγο πιο επίπεδες, όμως σε άλλες περιπτώσεις μας λύνει τα χέρια, ειδικά όταν έχουμε μεγάλη αντίθεση στον φωτισμό. Οι φωτογραφίες έχουν πολύ υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και είναι πολύ καθαρές.

Μια από τις βασικές αλλαγές στην εφαρμογή είναι η ξεχωριστή λειτουργία νύχτας, που φεύγει από το AI, με το οποίο είχαμε αυτόματη ενεργοποίησή του. Πλέον το ενεργοποιεί ο χρήστης όποτε θέλει, ενώ είναι διαθέσιμο επιτέλους και στον τηλεφακό. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Huawei P30 Pro και του Pixel 3XL, όμως είναι σαφή βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. Σίγουρα θα βελτιώσει τις νυχτερινές σας φωτογραφίες, αλλά μην περιμένετε να κάνει την νύχτα μέρα.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι επίσης πάρα πολύ καλή, πετυχαίνοντας πολύ καλά απότελέσματα, αφού δεν είναι σταθερής εστίασης, αλλά διαθέτει Dual Pixel AF. Αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες μας είναι πλήρως εστιασμένες και με πολύ λεπτομέρεια, κάτι που λείπει από τον ανταγωνισμό.

Στο κομμάτι του βίντεο το Galaxy Note 10+ είναι μια από τις καλύτερες συσκευές για αυτή τη δουλειά. Μάλιστα ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, σε συνδυασμό με το Super Steady Mode (ψηφιακή σταθεροποίηση) παράγουν απίστευτα σταθερό βίντεο. Η ανάλυση φτάνει στα 4Κ@60fps για τις πίσω κάμερες και [email protected] για την εμπρόσθια.

Στο βίντεο έχουμε και την λειτουργία Live Focus Video, που όμως αν το θέμα μας κινείται, αργεί να το ακολουθήσει αφήνοντας μη θολωμένα artifacts. Επίσης το εν λόγω εφέ θολώνει υπερβολικά το φόντο, κάνοντάς το αφύσικο.

Πλέον έχουμε και την επιλογή για ενίσχυση του ήχου από μια πηγή, ζουμάροντας σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ενίσχυση του ήχου, όμως με 2Χ οπτικό ζουμ, θα πρέπει να κάνουμε και χρήση του ψηφιακού, χαλώντας την ποιότητα του βίντεο.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.