Το Samsung Galaxy Fold ήρθε επιτέλους στα χέρια μας και φυσικά το δοκιμάσαμε και σας το παρουσιάζουμε. Πρόκειται για την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή, που ήρθε για να αλλάξει τα τηλέφωνά μας, φέρνοντάς τα σε νέα εποχή. Το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας με τιμή λίγο πάνω από τις €2000.

Η συσκευή στην πρόσοψη φέρει οθόνη 4.6 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 720×1680. Όμως η συσκευή ανοίγει σαν βιβλίο και αποκαλύπτει την εκπληκτική Foldable Dynamic AMOLED οθόνης, των 7.3 ιντσών, με ανάλυση 1536×2152. Η μεγάλη οθόνη είναι συμβατή και με HDR 10+ περιεχόμενο, ώστε να είναι ακόμα πιο απολαυστική.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον γνωστό μας Snapdragon 855, μαζί με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο. Τα γραφικά αναλαμβάνει η πολύ δυνατή Adreno 640.

Φωτογραφικά έχουμε συνολικά 6 κάμερες. Οι τρεις κάμερες βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής. Η βασική είναι στα 12MP με φακό διαφράγματος f/1.5-2.4, η δεύτερη είναι 12MP, με τηλεφακό 2x διαφράγματος f/2.4 και τη τρίτη είναι στα 16MP πίσω από υπερευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/2.2. Πάνω από την εξωτερική οθόνη θα βρούμε κάμερα 10MP, διαφράγματος f/2.2, ενώ στο notch της εσωτερικής οθόνης, θα βρούμε διπλή κάμερα στα 10MP και 8MP, με την δεύτερη να χρησιμοποιείται για υπολογισμό βάθους πεδίου.

Η συσκευή έχει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το power button. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία και τρέχει Android 9.0 Pie, ενώ περιμένει αναβάθμιση σε Android 10. Η μπαταρία της είναι στις 4380mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση και από καλώδιο και ασύρματα στα 15W. Τέλος υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 9W.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Η συσκευή από την πρώτη στιγμή που ανοίγουμε το κουτί της και την πιάνουμε στα χέρια μας έχει μια πολύ premium αίσθηση. Η ποιότητα κατασκευής ξεχειλίζει, ειδικά σε μια τόσο περίτεχνα φτιαγμένη συσκευή, με πολλά μηχανικά μέρη.

Όταν η συσκευή δεν είναι ξεδιπλωμένη, εμφανισιακά είναι κάπως περίεργη, αφού είναι αρκετά μακρόστενη, όμως είναι αρκετά άνετη στην χρήση της, αν ξεπεράσουμε το γεγονός πως η οθόνη των 4.6 ιντσών είναι πλέον μικρή για την εποχή.

Όταν όμως η συσκευή ξεδιπλώνεται, τότε πραγματικά είναι απολαυστική αισθητικά. Το αρκετά μεγάλο notch ίσως σας ξενίσει αρχικά, όμως εύκολα συνηθίζεται, ενώ με το μέγεθος της οθόνης, μείναμε παραπάνω από ικανοποιημένοι. Τα bezels, όταν η συσκευή είναι ξεδιπλωμένη, είναι πάρα πολύ μικρά, με την αναλογία πρόσοψης οθόνης να φτάνει στο 85.7%, κάνοντας την συσκευή ακόμα πιο εμφανίσιμη.

Δυστυχώς με τόσα κινούμενα μηχανικά μέρη, η αδιαβροχοποίηση είναι αδύνατη, τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό πάει πακέτο με την ανθεκτικότητα της συσκευής, αφού δεν έχουμε μια unibody κατασκευή, αλλά πολλά σημεία που θα λέγαμε πως είναι εύθραυστα. Για αυτό τον λόγο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.