Επιδόσεις

Οι επιδόσεις της μεσαίας κατηγορίας φαίνεται πως έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν, επιτέλους. Πλέον φτάνουν αυτές που είχαν οι ναυαρχίδες του 2016, πράγμα που σημαίνει πως οι συσκευές είναι ικανές να τρέξουν σχεδόν τα πάντα, χωρίς κανένα πρόβλημα, με πολύ καλή ταχύτητα. Ίσως τα βρουν δύσκολα σε πολύ βαριά παιχνίδια, όπως το fortnite, όμως αυτό αποτελεί εξαίρεση.

Ο Exynos 7885 που βρίσκεται στο Galaxy A7 2018 έρχεται με έξι συνολικά πυρήνες Α-53 της ARM και μόλις δύο ισχυρότερους A-73. Ο χρονισμός είναι στο 1,6 GHz για τους έξι μικρούς πυρήνες και στα 2,2 GHZ για τους δύο Α-73. Στην ουσία οι δύο ισχυρότεροι Cortex-A73, χρησιμοποιούνται στις βαριές διεργασίες και οι Cortex-A53 για τις όσες δεν χρειάζονται τις απόλυτες επιδόσεις. Το στήσιμο επιτρέπει στην συσκευή να κάνει καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούν να λειτουργήσουν και οι έξι πυρήνες παράλληλα, όμως αυτό γίνεται πολύ σπάνια. Γενικά η συσκευή δεν παρουσιάζει lag και κολλήματα, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Τις πολύ καλές επιδόσεις επιβεβαιώνουν και τα benchmark, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Αυτονομία

Εδώ η συσκευή μας απογοήτευσε, καθώς με την δική μας χρήση δεν κατάφερε να βγάλει την μέρα. Εδώ να πούμε πως η χρήση που κάνουμε είναι αρκετά βαριά, με όλα τα social media apps να τρέχουν, ανοιχτά τα δεδομένα και πολλή χρήση της κάμερας. Παράλληλα έχουμε αρκετές ώρες κλήσεων μέσα στην μέρα, αλλά και χρήση της πλοήγησης. Κάπου στο απόγευμα χρειαζόμασταν να κάνουμε μια φόρτιση, ώστε η συσκευή να βγάλει την μέρα. Με πιο χαλαρή χρήση, πιθανότατα θα δούμε την συσκευή να μπαίνει για φόρτιση το βράδυ με περίπου 10% μπαταρία.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy A7 2018 είναι μια αρκετά αξιόλογη συσκευή με την τιμή της να είναι στα επίπεδα του ανταγωνισμού. Διαθέτει μια πάρα πολύ καλή οθόνη και μια αξιοπρεπή κάμερα. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές και ο ήχος ικανοποιητικός.

Αν έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στην συσκευή θα ήταν σίγουρα η μπαταρία και οι επιδόσεις της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.