Οθόνη

Η Samsung έχει παραδοσιακά πάρα πολύ καλές οθόνες και αυτή του Galaxy A7 2918 δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις 6 ίντσες είναι απολαυστική και με FHD+ ανάλυση η ποιότητα και η ευκρίνεια της είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Η τεχνολογία Super AMOLED που βρίσκουμε στην συσκευή μας προσφέρει βαθιά μαύρα και άριστες γωνίες θέασης, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Σε αυτή την κατηγορία τιμής, πιθανότατα κοιτάμε την καλύτερη οθόνη που μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά. Τα χρώματά της είναι πολύ πολύ ζωντανά και έντονα, όχι όμως σε σημείο να μην είναι ρεαλιστικά.

Φυσικά στις ρυθμίσεις μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο προβολής για να φέρουμε την οθόνη περισσότερο στα μέτρα μας. Υπάρχει και η αυτόματη προσαρμογή της οθόνης, που ρυθμίζει το πάνελ, ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλουμε εκείνη την στιγμή. Για όσους θέλουν πλήρως ρεαλιστικά χρώματα, έχουμε την επιλογή AMOLED Photo.

Η οθόνη του Galaxy A7 2018, είναι αρκετά φωτεινή, ώστε να μην έχουμε προβλήματα θέασης σε εξωτερικούς χώρους, ενώ είναι και Always On για να μπορούμε να βλέπουμε την ώρα και ημερομηνία, την στάθμη της μπαταρίας, αλλά και τα εικονίδια των ειδοποιήσεών μας. Με λίγοι ψάξιμο στις ρυθμίσεις θα μπορούμε να προβάλουμε και την μουσική ή κάποια φωτογραφία στην Always On οθόνη.

Ήχος

Το Samsung Galaxy A7 2018 δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα στο κομμάτι του ήχου. Έχει ικανοποιητική ένταση που όμως θα μπορούμε να είναι και σε υψηλότερα επίπεδα. Τα μπάσα της είναι αρκετά ποιοτικά και έντονα, ενώ οι ψηλές είναι καθαρές, όμως τις βρήκαμε λιγο πιο “τσιριχτές” από όσο θα θέλαμε. Με κάποιο equalizer πιθανότατα θα τις φέρετε στα μέτρα σας. Για καλύτερη ποιότητα στον ήχο προτείνουμε χρήση ακουστικών, που παρέχουν πιο καθαρό ήχο και μεγαλύτερη ένταση. Στο σύνολο ο ήχος θα καλύψει τον καθημερινό χρήστη απόλυτα.

Κάμερα

Εδώ έχουμε και την μεγαλύτερη αλλαγή στις συσκευές της εταιρίας, αφού το Galaxy A7 2018 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας με περισσότερες από δύο κάμερες στο πίσω μέρος. Η βασική κάμερα είναι η τυπική ευρυγώνια για τις περισσότερες λήψεις μας, ενώ η δεύτερη είναι στα 5MP και χρησιμοποιείται για υπολογισμό του βάθους πεδίου, για χρήση σε λειτουργία πορτρέτου. Η τρίτη κάμερα όμως, έχει υπερευγώνιο φακό, για να μπορούμε να χωρέσουμε περισσότερα στο πλάνο μας, ειδικά όταν δεν μπορούμε να πάμε πιο πίσω. Ο υπερευρυγώνιος φακός είναι ίσως ο πιο χρήσιμος που μπορούμε να έχουμε σε μια κάμερα, πέραν του βασικού.

Η συσκευή στην αυτόματη λειτουργία μπορεί να τραβήξει αρκετά καλές φωτογραφίες, χωρίς να έχει υπερκορεσμό στα χρώματα, ενώ το HDR είναι αρκετά καλό, ώστε να ενεργοποιείται όταν υπάρχει ανάγκη και μόνο.

Η συσκευή διαθέτει και μια έξυπνη λειτουργία αναγνώρισης σκηνικού, που καταλαβαίνει τι φωτογραφίζουμε και φτιάχνει τις ρυθμίσεις της λήψης ανάλογα. Το αποτέλεσμα έχει σωστή έκθεση και σωστά τονισμένα χρώματα. Η αναγνώριση είναι αρκετά καλή στις περισσότερες περιπτώσεις, με την κάμερα να προσφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα για την κατηγορία της.

Η κάμερα του Galaxy A7 2018 παρουσιάζει μεγάλο δυναμικό και χρωματικό εύρος. Οι φωτογραφίες σε καλό φωτισμό παρουσιάζουν καλή έκθεση και καλά επίπεδα φωτισμού. Τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι επίσης σε καλά επίπεδα, όταν φυσικά έχουμε αρκετό φωτισμό, με την κάμερα να διαχειρίζεται πολύ καλά την υψηλή ανάλυση από τόσο μικρό αισθητήρα, χωρίς να έχει μεγάλες αλλοιώσεις και θόρυβο.

Δεν είναι όμως όλα τόσο ρόδινα, αφού σε χαμηλό φωτισμό η κάμερα δεν αποδίδει πολύ καλά, με αρκετά υψηλά επίπεδα θορύβου, που κάνουν την λεπτομέρεια να χάνεται, δίνοντας ένα πιο “παστέλ” αποτέλεσμα. Η χρήση φλας γίνεται απαραίτητη και τα αποτελέσματα όπως θα δείτε και στα δείγματα παρακάτω είναι αποθαρρυντικά.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι αρκετά καλή, με πολύ καλή ποιότητα στις λήψεις της και με πολύ καλή φωτομέτρηση. Αναγνωρίζει καλά το πρόσωπό μας και φροντίζει να το κρατήσει καλά φωτισμένο.

Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, με καλή ψηφιακή σταθεροποίηση στο βίντεο. Για άλλη μια φορά θα θέλαμε δυνατότητα λήψης 4Κ βίντεο, που όμως δεν είναι παρούσα, αν και το hardware φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό για την υποστηρίξει.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.