Οθόνη

Η Samsung έχει παράδοση στις Super AMOLED οθόνες και το Galaxy A53 έρχεται να εντυπωσιάσει με την οθόνη του, φέροντας μια από τις καλύτερες AMOLED οθόνες της μεσαίας κατηγορίας.

Η οθόνη έρχεται στις 6.5 ίντσες και την ανάλυση που της αρμόζει, στα 1080×2400. Με αυτό τον τρόπο μας προσφέρει άριστα επίπεδα ευκρίνειας, ενώ παράλληλα έχουμε και ολα τα καλούδια της τεχνολογίας AMOLED.

Το πάνελ μας προσφέρει εντυπωσιακή χρωματική απόδοση, με ίσως λίγο πιο κορεσμένα χρώματα από όσο θα θέλαμε. Όμως η οθόνη είναι ιδιαίτερα ζωντανή και πολύ ευχάριστη στην θέαση περιεχομένου, που είναι και το ζητούμενο στην μεσαία κατηγορία.

Το Galaxy A53 προσφέρει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, για μεγάλη ομαλότητα σε οτιδήποτε κινείται στην οθόνη μας, αφού φυσικά το υποστηρίζει. Αυτό που θα θέλαμε να έχει προσθέσει η Samsung, είναι η επιλογή για αυτόματη αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης, αφού μπορούμε να επιλέξουμε είτε 120Hz, είτε 60, όχι όμως αυτόματη προσαρμογή.

Η φωτεινότητα της οθόνης είναι στα 800nits, όμως στο αυτόματο ανεβαίνει ακόμα παραπάνω, όταν χρειάζεται. Η εταιρία δεν μας έχει δώσει τα ακριβή νούμερα, όμως δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα σε εξωτερικούς χώρους.

Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5, που είναι και το σύνηθες σε αυτά τα χρήματα, αλλά όχι και δεδομένο.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου η Samsung έχει δείξει τι μπορεί να κάνει τα τελευταία χρόνια. Το Galaxy Α53 έρχεται με στερεοφωνικά ηχεία.

Ο ήχος έρχεται με όμορφα μπάσα, χωρίς υπερβολές και παραμορφώσεις. Οι ψηλές είναι καθαρές και δεν έχουμε παραμορφώσεις. Οι μεσαίες γεμίζουν όμορφα τον ήχο και δίνουν πολύ καλή ευκρίνεια. Η ένταση είναι και αυτή σε καλά επίπεδα, αρκετή για να απολαύσουμε το περιεχόμενό μας.

Όμως θα θέλαμε την ύπαρξη θύρας για τα ακουστικά μας, που πλέον αφαιρέθηκε από την συσκευή και προσφέρει ελευθερία στην επιλογή ενός καλού ζευγαριού ακουστικών.

Κάμερα

Το Galaxy A52s είχε την πιο πλήρη κάμερα της μεσαίας κατηγορίας και το Galaxy A53 συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του. Οι κάμερες είναι ίδιες με το A52s, όμως οι διαφορές είναι σε επίπεδο λογισμικού.

Η βασική κάμερα είναι στα 64MP, που χρησιμοποιεί την τεχνική του Pixel Binning, κάτι που η εταιρία χρησιμοποιεί κατά κόρον στις συσκευές της και μειώνει τον θόρυβο, αυξάνοντας την λεπτομέρεια.

Η εν λόγω κάμερα παράγει φωτογραφίες με πολύ καλή ποιότητα σε καλό φωτισμό, ενώ τα χρώματα δεν είναι πλέον τόσο κορεσμένα όσο στο παρελθόν, με αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικά, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ζωντανά.

Σε χαμηλό φωτισμό η βασική κάμερα συνδυάζει μέχρι και 12 διαφορετικές λήψεις για να δημιουργήσει την τελική φωτογραφία. Κάθε λήψη έχει λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις σε ταχύτητα κλείστρου και διάφραγμα και άρα διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Στο τέλος, συνδυάζει όλες τις λήψεις για να μας δώσει μια καλά φωτισμένη φωτογραφία με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την εταιρία, αφού έχουμε καλά φωτισμένες φωτογραφίες, χωρίς υψηλά επίπεδα θορύβου. Μάλιστα, παρατηρήσαμε πως δεν έχουμε υπερβολικό φωτισμό, που κάνει τις φωτογραφίες να μοιάζουν μη ρεαλιστικές.

Δίπλα από την βασική κάμερα, έχουμε μία 12MP με υπερευρυγώνιο φακό. Τα 12MP στον υπερευρυγώνιο σπανίζουν στην μεσαία κατηγορία, που έχει κατακλιστεί από 8άρες κάμερες, που δεν είναι αρκετές για να αποτυπώσουν την πληροφορία από ένα τόσο μεγάλο πλάνο. Η αύξηση στα 12MP παρέχει πολύ καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες μας, με αρκετά υψηλότερη λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό για την κατηγορία της συσκευής, παρέχοντας καλές λήψεις, με δυνατό δυναμικό εύρος.

Σε χαμηλό φωτισμό έχουμε και την λειτουργία νυκτός, που φαίνεται να δουλεύει αρκετά καλά, παρά το f/2.2 στον φακό της εν λόγω κάμερας. Από τον υπερευρυγώνιο πήραμε καλές λήψεις, με λίγο παραπάνω θόρυβο, σε σχέση με την βασική κάμερα, κάτι που είναι λογικό. Όμως το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό.

Τις κάμερες συμπληρώνουν μια 5MP macro κάμερα και μία κάμερα για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου. Η macro κάμερα δυστυχώς δεν έχει auto focus, οπότε θα πρέπει να βρούμε την βέλτιστη απόσταση για το καλύτερο αποτέλεσμα, μόνοι μας.

Συνολικά το Galaxy A53 έχει ίσως την καλύτερη κάμερα της μεσαίας κατηγορίας, με κάνει την εταιρία να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον σε θέματα φωτογραφίας.

Στην πρόσοψη έχουμε μια κάμερα 32MP ικανή να παράγει φωτογραφίες με καλή λεπτομέρεια σε καλό φωτισμό, ενώ σε χαμηλό φωτισμό έχουμε παρουσία θορύβου αλλά όχι σε σημείο να μην είναι χρησιμοποιήσιμες στα κοινωνικά δίκτυα.

Η συσκευή τραβάει βίντεο 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο ή 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο με την ποιότητα να είναι πάρα πολύ καλή, όμως η σταθεροποίηση θα ήθελε λίγη παραπάνω δουλειά, σε 4Κ.

Από την πρόσοψη τραβάμε βίντεο 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας και όμορφα χρώματα. Η σταθεροποίηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.