Επιδόσεις
Οι επιδόσεις δεν είναι το δυνατό χαρτί της συσκευής. Ο Exynos 7870 ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Snapdragon 430, κάτι που δεν θέλαμε να δούμε σε μια συσκευή αυτής της αξίας. Ειδικά όταν σε αυτά τα χρήματα μπορούμε να βρούμε πολύ δυνατότερες συσκευές, όπως το Galaxy S6, το LG G4 και τις ναυαρχίδες της Xiaomi. Το λειτουργικό τις μέρες που το είχαμε ρόλαρε ομαλά, όμως η μνήμη RAM δεν μας εγγυάται πως θα συνεχίσει να τρέχει το ίδιο καλά μετά από μερικούς μήνες και με φόρτωση πολλών εφαρμογών. Το multitasking επίσης με 2GB RAM δεν είναι τόσο άνετο. Η συσκευή είναι ικανή να τρέξει τα πάντα ικανοποιητικά, όμως για τα χρήματα που μας ζητάει η εταιρία να επενδύσουμε, περιμέναμε πολλά περισσότερα. Δείτε τα benchmarks παρακάτω για να έχετε μια εικόνα για τις επιδόσεις.
Αυτονομία
Το δυνατό χαρτί της συσκευής είναι η αυτονομία της, πράγμα που μας εξέπληξε, καθώς το μέγεθός της μπαταρίας είναι μικρό. Η διαχείριση όμως είναι εξαιρετική και βλέπουμε έναν από τους καλύτερους χρόνους που έχουμε δει στο PCMark, φτάνοντας τις 14 ώρες και 34 λεπτά!!!! Το benchmark τρέχει καθημερινές λειτουργίες και αδειάζει την μπαταρία από το 100% μέχρι το 20%. Εδώ η Samsung παίρνει άριστα.
Συμπεράσματα
To Samsung Galaxy A3 2017 είναι μια συσκευή της μικρής κατηγορίας με τιμή μεσαίας κατηγορίας. Δεν είναι διόλου άσχημη συσκευή, όμως σε αυτά τα χρήματα περιμέναμε να είναι πολύ καλύτερη, ειδικά όταν ο εσωτερικός ανταγωνισμός από το Galaxy S6 ή ακόμα και το περσινό Galaxy A5, είναι δυνατός. Η οθόνη είναι πολύ καλή, όπως και ο ήχος. Η κάμερα έχει σημεία που θέλουν βελτίωση, όπως και οι επιδόσεις, αφού σε αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να δούμε ακόμα και Snapdragon 650, που είναι πολύ δυνατότερος. Το ίδιο ισχύει και για την RAM, που έπρεπε να είναι παραπάνω.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Πριν απο αρκετά χρόνια, οταν οποιοσδήποτε αναφερόταν στην εταιρεία με την ονομασία Samsung, όλοι τον κοιτούσαν περίεργα, με “μισό μάτι” και η άμεση ερώτηση τους ήταν η εξής: “Τι εταιρεία είναι αυτή; Πάλι για τίποτα κινεζιές μου μιλάς; ” Σήμερα όλοι, εννοείτε, γνωρίζουν την Samsung σαν ένα μεγάλο brand name με κύρος και ποιότητα. Αυτό που αλλάζει όμως όταν ένας κατασκευαστής φτάνει κάποια μέρα π.χ από το Νο 20 στις παγκόσμιες πωλήσεις στο Νο 1, είναι ότι αυξάνει και τις τιμές των προϊόντων του. Αφού είναι πια brand name και βρίσκεται στο No 1, γιατί να μην το εκμεταλλευτεί; Δεν λέω οτι τα προϊόντα της Samsung δεν είναι καλά. Απεναντίας, μια χαρά είναι. Είναι όμως υπερτιμημένα, όπως και της Apple και διαφόρων άλλων μεγάλων εταιρειών. Για αυτό τον λόγο επιλέγω και αγοράζω κινητά από μικρότερες εταιρείες, π.χ oukitel, doogee, meizu κτλ, που δεν είναι (τουλάχιστον ακόμα) brand names και έχουν πολύ καλύτερες τιμές ταυτόχρονα με πολύ καλή ποιότητα. Ιδίως ορισμένες από αυτές.