Η σειρά επεξεργαστών Exynos της Samsung κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και χαρακτηρίστηκαν ως chipsets κορυφαίων επιδόσεων πέρυσι. Τώρα, η εταιρεία θέλοντας να πιάσει ένα ευρύ φάσμα συσκευών με τους επεξεργαστές της, ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου Exynos 7570 Quad, που θα απευθύνεται σε low-end συσκευές.

Exynos-7570_Main_1_F

Το νέο chipset χαρακτηρίζεται entry-level, δεδομένου ότι είναι τετραπύρηνο και υποστηρίζει οθόνες έως και 720p. Ωστόσο, είναι ο πρώτος επεξεργαστής στην κατηγορία του που θα βασίζεται στην αποτελεσματική τεχνολογία 14nm FinFET.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια για να παραδώσει 70% μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με παλιότερους επεξεργαστές της κατηγορίας αυτής. Ο επεξεργαστής έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A52, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμη την GPU που θα χρησιμοποιεί.

Να πούμε επίσης πως το chipset υποστηρίζει έως και 13MP πίσω και 8MP μπροστά κάμερες με δυνατότητα λήψης 1080p βίντεο. Από πλευρά συνδεσιμότητας, υπάρχει το σχετικά γρήγορο LTE Cat. 4, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, ακόμα και ραδιόφωνο FM.

Ο Exynos 7570 Quad θα τροφοδοτήσει όπως είπαμε entry-level τηλέφωνα, ενώ για τα mid-range η εταιρεία έχει τον Exynos 7870 Octa – είναι επίσης βασισμένος σε 14nm, αλλά έχει οκτώ A53 πυρήνες, υποστήριξη για υψηλότερη ανάλυση οθόνης και ταχύτερη LTE σύνδεση.

ΜΕΣΩGSMArena
ΠΗΓΗSamsung
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSamsung Galaxy Folder 2: Σχεδιαστικό blast from the past
Επόμενο άρθροSamsung Galaxy S8: Φήμη το θέλει να έρχεται με διπλή κάμερα
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ