Η σειρά επεξεργαστών Exynos της Samsung κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και χαρακτηρίστηκαν ως chipsets κορυφαίων επιδόσεων πέρυσι. Τώρα, η εταιρεία θέλοντας να πιάσει ένα ευρύ φάσμα συσκευών με τους επεξεργαστές της, ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου Exynos 7570 Quad, που θα απευθύνεται σε low-end συσκευές.

Exynos-7570_Main_1_F

Το νέο chipset χαρακτηρίζεται entry-level, δεδομένου ότι είναι τετραπύρηνο και υποστηρίζει οθόνες έως και 720p. Ωστόσο, είναι ο πρώτος επεξεργαστής στην κατηγορία του που θα βασίζεται στην αποτελεσματική τεχνολογία 14nm FinFET.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια για να παραδώσει 70% μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με παλιότερους επεξεργαστές της κατηγορίας αυτής. Ο επεξεργαστής έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A52, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμη την GPU που θα χρησιμοποιεί.

Να πούμε επίσης πως το chipset υποστηρίζει έως και 13MP πίσω και 8MP μπροστά κάμερες με δυνατότητα λήψης 1080p βίντεο. Από πλευρά συνδεσιμότητας, υπάρχει το σχετικά γρήγορο LTE Cat. 4, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, ακόμα και ραδιόφωνο FM.

Ο Exynos 7570 Quad θα τροφοδοτήσει όπως είπαμε entry-level τηλέφωνα, ενώ για τα mid-range η εταιρεία έχει τον Exynos 7870 Octa – είναι επίσης βασισμένος σε 14nm, αλλά έχει οκτώ A53 πυρήνες, υποστήριξη για υψηλότερη ανάλυση οθόνης και ταχύτερη LTE σύνδεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.