Και καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο διάστημα του χρόνου, η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Samsung Exynos 2100 θα λάβει χώρα στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. και θα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο λανσάρισμα εδώ και μισή δεκαετία.

Samsung Exynos 2100

Η σημαντικότητα του Exynos 2100 γίνεται εύκολα κατανοητή, όταν σκεφθείς ότι η Samsung υποχωρεί από την εμμονή της στην αρχιτεκτονική του chip. Ή καλύτερα, η Samsung SLI, καθώς το εν λόγω τμήμα είναι υπεύθυνο για το design του Exynos SoC. Πολλαπλά πρόσφατα reports και ορισμένα benchmarks έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Exynos 2100 θα εγκαταλείψει τους Mongoose custom cores για χάρη των ARM. Αυτό θα εξαλείψει τα ποικίλα προβλήματα που απασχολούν τον Exynos.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο τους το 2015, οι Mongoose custom cores είχαν την προοπτική να αποτελέσουν το επόμενο next big thing της βιομηχανίας του mobile. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και αποδείχθηκε ότι ήταν περισσότερο πονοκέφαλος για την Samsung παρά κάτι καλό. Η Samsung επέμεινε, επειδή ίσως έριξε πολλούς πόρους πάνω στην ανάπτυξή του.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και διογκώθηκε και άλλο στον Exynos 990. Έχοντας προωθηθεί ως το καλύτερο μέχρι σήμερα chip από την Samsung SLI, το design αποδείχθηκε ότι ήταν λιγότερο ιδανικό στη πράξη. Η κατανάλωση στα ύψη, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο throttling, καθώς το kernel αναλάμβανε να προστατέψει το chip από το να λιώσει στο εσωτερικό του smartphone. Πρόκειται για συνήθη συμπεριφορά ενός Soc, αλλά γενικά οι επεξεργαστές είναι σε θέση να κάνουν καλύτερη δουλειά και να διατηρήσουν τις θερμοκρασίες τους σε χαμηλά επίπεδα,

Τα πράγματα είχαν φθάσει σε τέτοιο σημείο, που ο Exynos 990 δεν ήταν καν ένα αξιοσημείωτο upgrade σε σχέση με τον Exynos 9820. Με πολλά από αυτά τα προβλήματα να οφείλονται στην αρχιτεκτονική Mongoose, η Qualcomm απολάμβανε ηγετική θέση στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση είναι ακόμη πολύ νωρίς να αναμένουμε ότι τα Exynos Galaxy S21 να ξεπερνάνε τα Snapdragon 888. Από την άλλη, ακριβώς αυτό ελπίζουν πολλές πηγές της βιομηχανίας. Ο Exynos 2100 πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ξεντροπιάσει τη Samsung και να προσφέρει στους χρήστες πραγματικές flagship επιδόσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.