Η Samsung είναι ο πρώτος κατασκευαστής που κυκλοφορεί τελική έκδοση της Android 12 ROM του μετά τη Google. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι όλα τέλεια, καθώς το One UI 4.0 έχει ένα μικρό θεματάκι στα Samsung Galaxy S21.

Μερικοί χρήστες παραπονιούνται ότι παρατήρησαν προβλήματα παραμόρφωσης στο UI, κάτι που μάλλον οφείλεται στον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης που αλλάζει από τα 120Hz στα 60Hz, σε στιγμές που δεν θα έπρεπε.

Οι οθόνες των Samsung Galaxy S21 αλλάζουν ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλουν. Στο Android 12 φαίνεται ότι οι οθόνες αλλάζουν στα 60Hz αμέσως μόλις καταλάβουν ότι ο χρήστης δεν τις αγγίζει, και αυτό συμβαίνει είτε παίζει κάτι στις οθόνες είτε όχι. Αυτή η λανθασμένη συμπεριφορά οδηγεί σε παραμόρφωση του UI κατά το scrolling σε σχεδόν κάθε εφαρμογή.

Τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε πώς ή γιατί συνέβη αυτό, αλλά τουλάχιστον για πρώτη φορά ο Exynos ίσως βγήκε σε καλό.

Η Samsung έχει λάβει γνώση και δουλεύει στην επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζουν οι Snapdragon εκδόσεις των Galaxy S21. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει βρει ένα fix το οποίο λειτουργεί σε ορισμένες συσκευές. Γι’ αυτό, θα συνεχίσει την έρευνα της και θα κυκλοφορήσει ένα update που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις συσκευές που το παρουσιάζουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.