Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο exynos 2100 αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη Samsung. Αλλά σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει το sammobile, επισημαίνει ότι μάλλον ελπίζουμε πολλά από τη Samsung.  Όλα τα συγκριτικά με benchmarks του Exynos 2100 vs Snapdragon 888 που δημοσιεύονται τελευταία, μας παρασύρουν στο να μην βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα.

Η Samsung αν πραγματικά το ήθελε θα μπορούσε να σκοτώσει την Qualcomm. Από τη μια έχει το ταλέντο στη κατασκευή επεξεργαστών αλλά και αμέτρητες δυνατότητες. Θυμηθείτε ότι η Qualcomm βασίζεται στην Samsung για να φέρει στην αγορά τα design των επεξεργαστών της.

Επιπροσθέτως, η Qualcomm έχει μια απίστευτα στιβαρή IP licensing δομή, που η οικογένεια των Exynos δεν έχει καμιά πιθανότητα απέναντί της. Η Samsung χαρακτηριστικά, χρειάστηκε μια δεκαετία για να βρει τον πρώτο αγοραστή του custom-made silicon ο οποίος να θέλει να φέρει στην αγορά ένα smartphone με τους δικούς της επεξεργαστές δηλαδή. Το Meizu MX4 Pro, ήταν το πρώτο μη Samsung handset που χρησιμοποιούσε ένα Exynos Soc, τον Exynos 5430.

H Vivo και η Xiaomi άρχισαν να πειραματίζονται και αυτές με τα design της Samsung, και πάλι οι Exynos όμως είναι σε πολύ δυσμενή θέση. Με άλλα λόγια ο μόνος λόγος για τη Samsung να επενδύσει πολλά και να κάνει κορυφαίο τον επόμενο επεξεργαστή, είναι απλά για να τοποθετηθεί στις international συσκευές.

Πολλοί από εμάς έχουμε μείνει όντως εντυπωσιασμένοι από το πόσο κοντά βρίσκεται ο Exynos 2100 στον Snapdragon 888. Από την άλλη θα πρέπει να ενοχληθούμε από το γεγονός ότι είμαστε αρκετά αθώοι να πιστέψουμε ότι η Samsung θα κάνει κάτι περισσότερο από τα αναγκαία.

Βέβαια, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο ότι η Qualcomm θα παραμείνει μπροστά από τη Samsung για πάντα, ιδίως αν ευδοκιμήσει η συνεργασία με την AMD για την GPU. Αλλά η η Κορεατική εταιρεία δεν βιάζεται να πιέσει και να καινοτομήσει. Και αυτό θα είναι αληθές για όσο διάστημα είναι φθηνότερο για τη Samsung να αγοράζει τον πιο ακριβό Qualcomm SoC για τα αμερικανικά flagships σε σχέση με την χρήση του δικού της hardware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.