Η Samsung στην προσπάθεια της να κάνει το Android πιο ασφαλές για τις συσκευές της, δημιούργησε το KNOX και το διαφήμισε πολύ, αλλά επένδυσε και πολύ χρόνο για την δημιουργία του. Η εταιρία με αυτόν τον τρόπο μπήκε σε χωράφια που το Android δεν ήταν επιλογή, όπως τον στρατό και τις κυβερνήσεις, ελπίζοντας να κλέψει αυτή την αγορά από την Blackberry, η οποία καταρρέει τα τελευταία δύο χρόνια.

knox-attenzione

Η εταιρία όμως μετά την ανακοίνωση του Android L από την Google και την ενσωμάτωσή του στο λειτουργικό, αφήνει τον έλεγχό του στην Google, ώστε να σηκώσει εκείνη το βάρος του KNOX. Η Samsung δήλωσε απώλειες 24%, παρά το γεγονός πως το υπουργείο αμύνης των ΗΠΑ το ενέκρινε σαν ασφαλές για χρήση από κυβερνητικούς υπαλλήλους!

Από ότι φαίνεται Android L μέχρι στιγμής στην Preview έκδοση, δεν έχει κάποια υλοποίηση για VPN από μόνο του για ασφάλεια στις επικοινωνίες, οπότε θα πρέπει να βρείτε κάποια εφαρμογή στο Play Store. Φυσικά το Android L δεν είναι έτοιμο ακόμα και θα πρέπει να το δούμε στην τελική του έκδοση! Πάντως δεν θα δούμε KNOX σε μελλοντικές συσκευές της Samsung, βαλμένο από την εταιρία! Μένει να δούμε την υλοποίηση της Google…

UPDATE:  Από ότι φαινεται, μόλις πατήσαμε δημοσίευση του άρθρου, ήρθε διάψευση από την Samsung, οπότε η πηγή του Forbes ήταν λανθασμένη!!! Το Knox δεν φεύγει από την Samsung!

Samsung is committed to the long term evolution of mobile security and the ongoing development of Samsung KNOX. While Samsung is contributing a part of KNOX technology for the benefit of the entire Android community and enterprise customers, Samsung KNOX remains the most secure Android platform from the hardware to the application level. Samsung will continue to work with our partners to enable KNOX for all of our valued customers. Our list of enterprise and government clients continues to grow rapidly, and is a testament to our commitment to providing highly-desirable, secure mobile devices across all industries. Furthermore, Samsung continues to offer differentiated and highly valuable mobile enterprise services such as KNOX EMM and KNOX Marketplace to provide customers with the most secure and scalable mobility management solution.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.