Ορισμένοι χρήστες των Galaxy S10 και Galaxy S10+ αναφέρουν ότι μπορούν να δουν τον σαρωτή εντός οθόνης των συσκευών τους ενώ τον χρησιμοποιούν κάτω από το έντονο φως του ήλιου και όταν υπάρχει άσπρο background. Αν και έχει παρατηρηθεί και σε πλήθος άλλων συσκευών της αγοράς ένα τέτοιο φαινόμενο όπως σημειώνει το phandroid.com, στο Galaxy S10/S10+ είναι ορατός ακόμη και αν η φωτεινότητα δεν είναι στο 100%.

Οι νέες συσκευές της Samsung δεν είναι οι πρώτες που διαθέτουν τον σαρωτή εντός οθόνης, είναι οι πρώτες όμως με ultrasonic τύπο. Συσκευές όπως το Mate 20 Pro και OnePlus 6T χρησιμοποιούν οπτικούς σαρωτές αποτυπωμάτων που είναι λιγότερο ακριβείς και ασφαλείς σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποιείται από την Samsung. Γιατί όμως επηρεάζει το Galaxy S10 σε μεγαλύτερο βαθμό; Η διαφορά μάλλον οφείλεται στις AMOLED οθόνες του S10, που είναι πιο φωτεινές σε σχέση με άλλες συσκευές.

Πάντως η ίδια η Samsung το γνωρίζει και το αναφέρει και στις σελίδες υποστήριξης της συσκευής, χωρίς να το θεωρεί πρόβλημα ή κατασκευαστικό ελάττωμα.

“Very high screen brightness, like when using the phone in full sunlight, might cause a silhouette of the sensor to appear under the screen.”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Mate 20 Pro που εχω παντως, δοκιμασα τ σεναριο οπως πανω και δεν φαινεται τιποτα. Ισως να εχει να κανει και με την θερμοκρασια της οθονης, δεν ειναι το πρωτο κινητο που ο αισθητηρας φαινεται στ οθονη, σε καποια μαλιστα φαινεται μονιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.