Η Samsung αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Exynos επεξεργαστές στα Galaxy S23 smartphones, με τις πληροφορίες να θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει έναν νέο επεξεργαστή ο οποίος θα καταφθάσει το 2025. Σύμφωνα με Κορεατικά μέσα ενημέρωσης η Samsung, πηγαίνει όμως ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, έχοντας οργανώσει μια ομάδα για να αναπτύξει έναν custom CPU πυρήνα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες τονίζουν ότι έχει προσλάβει έναν πρώην εργαζόμενο της AMD ο οποίος εργαζόταν στην ανάπτυξη CPU για να ηγηθεί της νέας ομάδας.

Η ιστοσελίδα Pulse News σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία εντατικοποιεί την εργασία της στον next-generation smartphone processor που θα καταφθάσει το 2025 και θα αποκαλείται Galaxy chip, αν και θα μείνει στους ARM CPUs γιατί η δική της  custom CPU τεχνολογία θα είναι σε πρώιμα στάδια. Αν όλα πάνε καλά, η τεχνολογία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της από το 2027.

Η Samsung αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ARM CPU πυρήνες για τους Exynos επεξεργαστές και θεωρητικά τουλάχιστον οι custom πυρήνες θα επέτρεπαν βελτιωμένες επιδόσεις και καλύτερο efficiency.

Vodafone Flex: O πιο εύκολος τρόπος αγοράς συσκευών με δόσεις ανακοινώθηκε

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung είχε custom CPU πυρήνες για τους επεξεργαστές. Η εταιρεία προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει custom Mongoose CPU πυρήνες στους Exynos επεξεργαστές την περίοδο 2016-2020. Ωστόσο τελικά αποφάσισε να σκοτώσει την ομάδα το 2019, μεταβαίνοντας στα ARM CPUs από το 2021 και μετά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.