Η Samsung δεν εστίασε πολύ στα smartphones στην σημερινή παρουσίαση που πραγματοποίησε στην φετινή IFA 2015, ωστόσο έκανε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Η εταιρεία ανέπτυξε το Car Mode for Galaxy, ένα νέο mode για κινητά που επιτρέπει την πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα κατά την οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αλληλεπιδρά ενεργά με τη συσκευή. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί θα έχουν μόνο τις λειτουργίες που χρειάζονται περισσότερο και δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο να αποσπαστούν όταν οδηγούν.

samsung-car-mode-galaxy-620x305

Το Car Mode for Galaxy είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοιο με το Android Auto της Google και το CarPlay της Apple. Όταν το κινητό είναι συνδεμένο με το αυτοκίνητο προσφέρονται χαρακτηριστικά όπως μηνύματα, πλοήγηση και μουσική σε ένα εύκολο περιβάλλον με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής. Έτσι και το Car Mode for Galaxy λειτουργεί, παρέχει πρόσβαση σε μουσική και πλοήγηση με μεγάλα φωτεινά χρωματιστά κουμπιά για εύκολη χρήση, ενώ οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σύστημα μέσω της οθόνης στο ταμπλό του αυτοκινήτου, από τα χειριστήρια στο τιμόνι ή απλά μέσω του S Voice.

Δεν είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά όπως το Android Auto και δεν υπάρχει κάποιο store για εφαρμογές αλλά τουλάχιστον δεν απαιτεί από εσάς να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο. Λειτουργεί με Galaxy smartphones της Samsung σε κάθε αυτοκίνητο που έχει ένα σύστημα στο ταμπλό με την υποστήριξη MirrorLink, ενώ μπορεί επίσης να τρέξει ως μια αυτόνομη εφαρμογή σε αυτοκίνητα που δεν έχουν MirrorLink.

Το Car Mode for Galaxy θα κυκλοφορήσει ως εφαρμογή αποκλειστικά για τις Samsung συσκευές αύριο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.