Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Samsung είναι πλέον στην κορυφή της αμερικάνικης αγοράς στα smartphones. H τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει, ήταν πριν 11 μήνες, όταν η κορεάτικη εταιρία, παραγκώνισε την Apple. Τώρα συμβαίνει το ίδιο, χάρη στις πολύ δυνατές πωλήσεις του Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge.

iPhone 6s vs galaxy s7

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών, η Samsung έφτασε να κατέχει το 28.8% της αγοράς τον Μάρτιο, με την Apple να μένει αρκετά πίσω, στο 23%. Σε αυτό δεν συνέβαλαν μόνο οι καλές πωλήσεις των Galaxy S7 και S7 edge, αλλά και οι απογοητευτικές πωλήσεις του iPhone SE, του οποίου την παραγωγή αναγκάστηκε να μειώσει η Apple.

Η LG ήρθε τρίτη με 17.1% της αγοράς, ενώ δείχνει ανοδική πορεία, εις βάρος της Apple. Κάπου εδώ να τονίσουμε πως οι πωλήσεις του LG G5, δεν έχουν υπολογιστεί στα νούμερα του Μαρτίου, οπότε η εταιρία πιθανότατα θα έρθει πιο κοντά στα ποσοστά της Apple.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, οι κινέζικες εταιρίες δεν κατάφεραν τίποτα σπουδαίο στην αμερικάνικη αγορά, με την Huawei να φτάνει το 1% της αγοράς, ενώ η ZTE είναι στο 6.6% παίρνοντας την 4η θέση. Την πεντάδα κλείνει η Alcatel με 4.5% μερίδιο αγορά.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ